Kiderült, hogy a “tengeri farkasok” valódi teremtmények néhány nagyon szokatlan képességekkel

A farkasok évszázadok óta lenyűgözik az embereket. Míg a régi falusiak annyira féltek tőlük, hogy kitalálták a vérfarkasok történetét, ma hajlamosak vagyunk jobban értékelni őket a nem túl természetellenes tulajdonságaikért.

Akár az állatkertekben, szentélyekben, vagy az erdőkben és hegyekben rohangálnak, szépségük tagadhatatlan. Azonban még több van a farkasokban, mint amit már tudunk róluk. 

Míg a legtöbb farkas falkában vadászik a szárazföldön, van egy fajta, aki viszont minden szabályt megszeg…

A farkasnak sokféle fajtája létezik Amerikában és azon túl. Ezek a farkas falkák félelmetes ragadozókból állnak, akik könnyen uralják zsákmányukat. Azonban van egy fajta farkas, amely kedveli a különféle csemegéket…

Kanadában a Brit Columbia csendes-óceáni partja mentén élnek a tengeri farkasok (Canis lupus columbianus)! A nevüket a kedvelt étrendjük miatt kapták: csak halat és kagylót esznek, és ezek közül is a kedvencük a lazac. Azonban ez nem az egyetlen dolog, amivel ezek a farkasok különböznek rokonaiktól…

Ian McAllister fotós szerint, aki több mint 20 éven keresztül tanulmányozta ezeket az állatokat, “A DNS-vizsgálatok azt mutatják, hogy ezek a farkasok genetikailag különböznek kontinentális rokonaiktól.”

“Viselkedési szempontból is különböznek egymástól” – mondta Ian “szigetről szigetre úsznak és tengeri állatokra vadásznak. Alaktanukban is elkülönülnek – kisebb méretűek, mint szárazföldi társaik.”

A farkasok kedvenc ételei a kagylók és a lazac. Rengeteg szárazföldi élőlényhez is hozzáférnének, de valamilyen oknál fogva – valószínűleg genetikai okok miatt – inkább a sósabb dolgokat kedvelik.

A tudósok és a kutatók úgy vélik, hogy a farkasok még több lazacot fogyasztanának, ha a nagy medvék nem lennének, de így a tengeri farkasok (bölcsen) magukra hagyják a halakat, amikor a medvék is jelen vannak.

Ezek az egyedülálló farkasok egyáltalán nem félénkek! Ian képes volt közel úszni hozzájuk, hogy ezeket a lenyűgöző fotókat elkészítse. “Ezek a kíváncsi kutyák annyira megközelítettek, hogy hallottam őket, ahogy lélegeznek. Készítettem néhány felvételt, aztán mélyebbre merültem, anélkül, hogy visszanéztem volna.” – mondta Ian.

Ezek a farkasok kiváló úszók, hiszen egyetlen szakaszon akár hét mérföldet is úszhatnak!

Ian szorgalmas kutatásainak és gyönyörű fotóinak köszönhetően, végül mindannyian láthatjuk azt a mágikus világot, amelyben ezek a farkasok élnek.

Tehát ha legközelebb a Brit Columbia tengerpartjára utazol, tartsd nyitva a szemed! Ki tudja, talán leszünk olyan szerencsések, hogy elkapjunk egy pillantást az Anyatermészet egyik legkülönlegesebb állatáról.

Ki tudta, hogy vannak farkasok, akik így élnek? Ezek a fényképek csodálatos bepillantást nyújtanak az életükről!

Oszd meg ezeket a ritka farkasokat barátaiddal is!

betöltés...