A hajléktalan teremtmény, aki egy régi gumiabroncsban élt, most egy egészen új állatnak néz ki

Biztosan állíthatjuk, hogy a megmentők azok, akik már látták a lehető legrosszabb eseteket, amikor az állatok elhanyagolásáról és elhagyásáról beszélünk. Sajnos ez a munkájuk része, de ezek az emberek azért vannak ott, mert valóban segíteni akarnak.

Bár már sok állatot láttak stresszes körülmények között, ezek a megmentők alkalmanként találkoznak olyan esetekkel is, amelyek olyan mértékben zavaróak, amilyet még soha nem tapasztaltak. Azok az állatok, akik saját magukat kell megvédjék az utcákon, kevés vagy semmilyen menedékhellyel rendelkeznek, nagyon rossz formában lehetnek mire a megmentők rájuk találnak és megmentik őket.

Ilyen volt például egy szegény teremtmény esete is Puerto Peñasco-ban, Mexikóban. Nemrégiben a város szélén vezetõ ember észrevette, hogy valami mozgásban van egy régi gumiabroncsban, amely az út mentén volt. Amikor közelebb ment, hogy jobban megnézze, nagy meglepetés érte…

Egy férfi Puerto Peñasco-ban egy hulladéklerakó közelében vezetett, amikor az út szélén lévő tárgy szemet szúrt neki. Egy régi gumiabroncs volt – nem volt szokatlan látvány, de ez valamiért különös volt. Valójában úgy tűnt, hogy valami mozog benne…

A férfi kíváncsi volt, így úgy döntött, közelebbről is megvizsgálja. Lassan közeledett a gumiabroncshoz, és mire meglátta, hogy mi is van benne, teljesen megdöbbent. A gumiabroncsban egy sovány, beteg, szörnyű állapotban lévő kutya volt.

A férfi tudta, hogy gyorsan kell cselekednie, ha van valami remény a szegény állat megmentésére. Azonnal felhívta Claudia Ortega-t, a Compassion Without Borders (CWOB) társult állatorvosi kórház vezetőjét, amely a kóbor kutyák és macskák megmentésére irányult. Claudia azonnal úton volt, de vajon időben érkezik a segítség?

“Azt hiszem, a gumiabroncs volt a menedéke” – mondta Christi Camblor, a CWOB alapítója. – “Nyilvánvalóan sokáig élt ott, hónapokig, ha nem évekig.”

A kutyát, akit Yoko-nak neveztek el, körülbelül nyolc éves volt. Nagyon körültekintő volt megmentőivel, de végül elkezdett Claudiába megbízni, aki elhelyezte a beteg kutyát egy szállítódobozba, és elszállították a CWOB-ba, ahol megfelelő és teljes orvosi vizsgálatot végeztek.

“Szörnyű állapotban volt” – mondta Christi. “Hosszú bundája teljesen össze volt ragadva, gubancolódva. Teljesen le kellett borotálniuk; tele volt bolhával és kullancsokkal.”

Egy fekélyes sebet is felfedeztek a gyomrán. Az állatorvosok úgy vélték, hogy daganat is lehet, így továbbra is figyelemmel kísérték, amíg a létesítményben gyógyult.

Csodálatos módon csak pár nap múlva, Yoko eléggé felépült ahhoz, hogy hazamenjen Claudiával, ahol átmeneti gondozásban lesz, amíg nem találnak egy szerető, örök otthont.

Egyértelmű, hogy mennyire megváltozott Yoko számára az élet azóta, hogy először megmentették. “Claudia nyomában jár, csóválja a farkát; úgy viselkedik, mint egy normális kutya.”  – mondta Christi Yoko nyilvánvaló hangulatváltozásáról.

Míg Yoko még mindig orvosi problémákkal szembesül, a CWOB személyzete úgy gondolja, hogy végül teljesen meg fog gyógyulni, és csak néhány rövid hét után kész lesz az örökbefogadásra. Csak nézd meg Yoko arckifejezését, amikor először megmentették – ez megfizethetetlen!

Yoko egészen más állattá vált, miután meggyógyult. Reménykedjünk, hogy hamarosan örök, szerető otthonra talál!

Oszd meg Yoko történetét másokkal is!

betöltés...