A “szörnyeteg”, amit az állatorvosok megmentettek, kiderült, hogy sokkal szokatlanabb teremtmény, mint ahogy hitték

Amikor egy állatkórházban dolgozunk, az állatok széles választékával találkozhatunk, kutyáktól és macskáktól kezdve, akár nyuszikkal és farkasokkal is. De amikor az állatorvosok egy izraeli állatklinikában látták, hogy egy sérült vadon élő állatot hoznak be, még a legtapasztaltabb orvosok is megdöbbentek.

Egy rutin ellenőrzés alatt az izraeli katonák két embert láttak, akik egy hiénával sétáltak, amely súlyosan meg volt sebesülve.

A hiénát fémláncokon tartották; éheztették és nagyon súlyosan bántalmazták.

A katonák értesítették az izraeli Természetvédelmi és Parkok Hatóságát, akik gyorsan odaküldtek egy állatorvost, hogy megnézze az állatot. Az állatorvos stabilizálta a hiéna állapotát.

Gyorsan elvitték az állatkórházba, ahol sürgős ellátást kapott. A orvosok számos tesztet végeztek, hogy megnézzék a hiéna összes sérülését.

A szegény hiéna testén számos sérülést és szemkárosodást találtak. A röntgen kimutatta, hogy több csontja is eltört.

Emellett, több foga is törött volt.

Nagyon ki volt száradva.

De az élni akarása erős volt, és túl fogja élni.

A hiénát elnevezték Amos-nak.

Milyen csodálatos állat!

A következő néhány napban még mindig sokkos állapotban volt, és nem volt hajlandó enni.

De végül is jobban lett.

Több, mint egy hónapon át tartó többszörös kezelés után Amos készen állt arra, hogy visszaengedjék a vadonba.

Elsőnek elaltatták.

Majd megmérték.

A terv következő része az volt, hogy Amos-t felszereljék egy olyan nyakörvvel, amely rádió adóként működne. Elég nagy terjedelműnek tűnhet, de sokkal hatékonyabb és kevésbé káros, mint ha mikrochipet használnak.

A nyakörvet fel lehet használni a nyomon követésére, ha valami baj van. Ha attól félnek, hogy valami történt Amos-szal, a nyakörv megkönnyíti a csapat számára, hogy megtalálják és segítsenek neki a jövőben.

A nyakörv feltétele után mindössze annyit kellett tenni, hogy Amos-t hazavigyék. Az állatorvos csapatának hiányozni fog, de mindannyian tudták, hogy itt az ideje, hogy visszatérjen az otthonába.

Egy kicsit győzködni kellett, de végül elindult. Tétovázott egy kicsit, de kíváncsi is volt, és lelkesen szaglászta a terepet. Aztán egyszer és mindenkorra elindult az éjszakába.

De akkor valami különleges történt: amikor már valójában az útján volt, és a csapat is biztos volt benne, Amos hirtelen megállt. Mi történt? Miért fagyott le Amos, és fordult vissza ahelyett, hogy szabadon futna?

Megfordult, és visszanézett a megmentőire, mintha köszönetet mondana nekik. Nem lehet tudni, mi volt a fejében – ő egy hiéna végül is! – de ugyanakkor az egész csapat úgy érezte, hogy a hiéna hálás nekik.

Aztán, amilyen gyorsan belépett az életükbe, olyan gyorsan Amos el is tűnt. A csapat szomorú volt amikor elment, de boldog is amikor tudták a követőn keresztül, hogy él és jól van, és éjszaka a legaktívabb! 

Szerencsére az állatorvosoknak sikerült megmenteniük, és vissza kerülhetett oda, ahova tartozik. Az a hiéna soha nem fogja elfelejteni őket! 

Oszd meg Amos csodálatos megmentését!

betöltés...