Egy 26 éves férfi életre kelti az elpusztult tavakat Indiában - A világnak több ilyen hősre lenne szüksége

A legutóbbi jelentések szerint a világ minden korábbinál súlyosabb vízhiánnyal néz szembe. Napjainkban 844 millió ember él úgy, hogy nem tud tiszta ivóvízhez jutni. Ennek legfőbb oka az élővizek elszennyeződése. Szerencsére azonban, vannak olyan emberek, mint az indiai Ramveer Tanwar, aki komolyan vette ezt a problémát, és akcióba lépett.

Lenyűgöző ennek a fiatal indiai férfinak a története, aki a faluján akart segíteni, és nagyszerű munkát végzett. Fantasztikus példája annak, hogy egyetlen ember akaraterejével és munkájával is milyen hatalmas változásokat lehet elérni. Neki több tucat tavat sikerült megmentenie.

Igazi szuperhős, aki megmenti az élővizeket

Egy napon a 26 éves Ramveer Tanwar felfigyelt arra, hogy azok a tavak, melyekben gyerekkorában a barátaival játszott, elkezdtek eltűnni. Sok vizes élőhely szennyezetté vált és elmocsarasodott. Úgy döntött, itt az ideje ezen változtatni, és megtanítani az embereket a tiszta víz fontosságára.

Eleinte nem volt könnyű meggyőzni a falubelieket

Ramveer kezdetben a gyerekeket tanította meg arra, mennyire fontos tenni a vízlelőhelyekért. Elmondta nekik, hogy szüleiknek is adják tovább a tanultakat, hívják fel figyelmüket a vizek szennyezésének problémájára és a tiszta víz megőrzésének fontosságára. Ez azonban nem működött. A falubeliek nem hitték el, hogy valaha is kifogyhatnak az ivóvízből.

Ha a hegy nem megy Ramveerhez, Ramveer megy a hegyhez

Ramveer elhatározta, hogy saját kezébe veszi az ügyet. Házról házra járt, felkeresett minden egyes lakót, hogy elmagyarázza nekik, miért jelent óriási problémát számukra is a vízlelőhelyek pusztulása. Később a gyerekeket kérte arra, hogy vasárnaponként fogják szüleiket és vigyék el őket egy különleges helyre, ahol könnyebben folytathat velük párbeszédet a vizek megőrzéséről. Erőfeszítései sikerrel jártak, a falusiak rájöttek, hogy valóban komoly veszély fenyegeti őket.

A türelem és a kemény munka mindig kifizetődik

2015-ben Ramveer és önkéntesekből, diákjaiból és azok szüleiből álló csapata az egyik tóból az összes szemetet eltakarította. Nemcsak a tavat tisztították meg, de a partjára fákat is ültettek. Később helyi hivatalnokokat is elhívtak, hogy megmutassák nekik a terület megújulását. Hírük gyorsan terjedt, és hamarosan más falvakból is érkeztek emberek, hogy segítséget kérjenek Ramveertől a tavaik helyreállításához.

Egy jól kigondolt szűrőrendszer

A sok önkéntesnek köszönhetően több tucat tavat sikerült rendbe tenni. A megtisztításukon túl a legfontosabb dolog az volt, hogy megelőzzék, hogy újra elszennyeződjenek. Miután megtisztítottak egy tavat, ástak mellé egy elkülönített gödröt a hulladék számára, majd kiépítettek egy kettős szűrőrendszert: egy deszkákból készült szűrőt és füves részeket, hogy a nagyobb és kisebb hulladékokat is fel tudják fogni. Ezeket hetente tisztítják.

A munka folytatódik

Ramveer tovább szeretné folytatni a munkát India valamennyi tavának megtisztításáért. Az állam segítségével létrehozta saját szervezetét, melynek az állam minden kerületében vannak egységei. Ramveer a saját kerületének irányítója lett. Összehangolt munkával próbálják megmenteni a vizeket. Sajnos a kormánynak nincs pénze arra, hogy ezt a törekvést anyagilag támogassa, ezért Ramveernek a saját pénzét kellett felhasználnia, hogy folytathassa, amit elkezdett.

betöltés...