A természet bosszút áll a Safari vadászon, aki elpusztította az elefántokat és az oroszlánokat a sportért

Amikor bevonjuk magunkat olyan tevékenységekbe, amelyek veszélyes helyzetekbe hozhatnak, meg kell győződnünk arról, hogy minden lehetséges kimenetelre felvagyunk készülve. Mindig tegyük meg a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy biztonságunk legyen az első.

De azért, mert megtesszük a megfelelő lépéseket, nem jelenti azt, hogy teljesen biztonságban vagyunk. Ha olyan dolgokkal foglalkozol, mint a vadászat Afrikában, és oroszlánok, vaddisznók, orrszarvúk és más nagy ragadozók társaságában vagy, a dolgok nagyon gyorsan halálosak lehetnek.

Scott van Zyl, egy nagy vadászat rajongó Dél-Afrikából, egy SS Pro Safaris nevű weboldalt vezetett, amely külföldi ügyfeleket vitt vadászkirándulásokra az egész kontinensen; sok időt töltött veszélyes állatok közelében, de amikor a közelmúltban eltűnt egy rutin vadászat után, a hatóságok és a helyiek a legrosszabbtól tartottak.

Rengeteg olyan veszélyes hobbi van a világon, amelyekben az emberek saját magukat vonják be. Egyes emberek izgatottá válnak, amikor tudják, hogy van egy kis kockázat. Az egyik ilyen adrenalin növelő hobbi a nagy vadállat vadászat Afrikában. 

Scott van Zyl, 44 éves, lelkes vadász és szafari rajongó volt. Az SS Pro Safaris nevű céget vezette, amely külföldi ügyfeleket hozott Dél-Afrika részeibe, hogy vadászni tudjon állatokra, mint az oroszlán, a gnú és az orrszarvú. 

Scott maga is profi vadász volt, és soha nem hagyta ki a lehetőséget, hogy elejtsen egy állatot. Mindig tudta, milyen biztonsági intézkedéseket kell tennie, mielőtt elindult egy vadászatra, hogy biztonságban térjen haza, de néha egyszerűen a tudás nem elég…

A közelmúltban Scott egy zimbabwei szafarira ment. Csak egy vezetővel és pár kutyával indult el vadászni. Úgy tűnt, a vezető és Scott külön irányban mentek, miután  megérkeztek a zimbabwei Limpopo folyóhoz.

Scott vezetője szerint, egy idő után a kutyák visszamentek az alap táborba, Scott nélkül. A nyomvezető azonnal rájött, hogy valami nincs rendben, és segítségért kérte a helyi hatóságoktól. A terület átfésülése után a nyomozók megtalálták Scott lábnyomait, amelyek egy folyóparthoz vezettek, és a hátizsákja is a közelben volt.  A hatóságoknak meg volt a maga elmélete arról, hogy mi történhetett Scott-tal…

Röviddel Scott eltűnése után két, hatalmas nílusi krokodil tűnt fel a folyóparton, ahol Scott lépteit és hátizsákját találták. A krokodilokról tudták, hogy megtámadják az embereket, ha túl közel mennek a vízhez. A rendőrség gyanította, hogy krokodil támadhatta meg Scottot, és ez okozta halálát. Később a hatóságok megölték a krokodilokat.

A bűnügyi szakértők és a természetvédelmi szolgálatok boncolást végeztek a krokodilokon, és amit találtak, nagy valószínűséggel emberi maradványok voltak. Vizsgálatokat végeztek annak megállapítására, hogy ezek a maradványok valóban Scott maradványai-e. Zimbabwéban csak a múlt hónapban négy krokodil támadás történt, és a szakértők meglehetősen biztosak abban, hogy Scott volt az egyik szerencsétlen áldozat.

A tragédia igazán akkor jön, mikor a legkevésbé számítasz rá. 

Oszd meg a történetet másokkal is.

betöltés...