Ez a gepárd és a kutya kölyökként találkoztak. Két évvel később még mindig egymás mellett vannak!

Bemutatjuk Ruuxát, a gepárdot, és Rainát a San Diegó Állatkert Safari Parkból. Ez a két édes teremtmény igazán a “legjobb barátok örökké” kifejezés egyik megtestesítői, és a történetük olyan, amely mindenki szívét felmelegíti.

Az anya gepárdnak 3-5 kölyke, de legfeljebb kilenc kölyke lehet egy alomban. A san diegói állatkertben Ruuxa volt az egyetlen kölyök az alomban. Az anya gepárdok gyakran elhagyják az egyedülálló kölyköket, mert az ösztöneik azt mondják nekik, hogy az egyetlen kölyök nem fogja túlélni a vadonban.

Tehát amikor az anyja elhagyta Ruuxát, az állatkert személyzete közbelépett. A gondozók szerettek volna egy társat adni mellé, mivel nem volt testvére, így a 8 hetes kiskutyát választották ki.

Az állatkert azt tervezi, hogy Raina és Ruuxa együtt tölti az életüket. Raina testbeszéde segít Ruuxa nyugodt megtartásában, ha az állatkertnek valaha más élőhelyre kell költöznie, vagy ismeretlen helyzettel kell szembenéznie.

Nem sokkal később a gondozók észrevették, hogy Ruuxa mellső lábai nem fejlődtek megfelelően, egy növekedési rendellenességgel született. Ruuxa lába nem nőtt egyenesen.

Attól tartottak, hogy ez akadályozni fogja Ruuxát a futásban, ezért 2014. szeptember 3-án korrekciós műtétet végeztek.

Raina soha nem hagyta egymagára barátját; felépülése alatt is mellette volt. Gyengéd volt vele, és a kötszerét sem bántotta.

Köszönet Rainának, Ruuxa teljesen felépült! Ma a másfél éves Ruuxa versenyez a Shiley’s Cheetah Run-ban! Ruuxa és Raina inkább testvérek, mint barátok.

Egy különleges kötelék van közöttük, amit nagyon jó látni! Nézd meg te is ezt a csodálatos kapcsolatot!

Szeretjük az állatokat, és hiszünk a legnagyobb tisztelettel való bánásmódban. Kérlek oszd meg ezt a történetet, ha te is így gondolod!

betöltés...