Látták, hogy a malac kivetette magát a teherautóból — de valami meglepő dolgot fedeztek fel

Nyugat-Ausztrália egyik autópályáján egy teherautó szállított néhány állatot, többek között egy imádnivaló négy hónapos malacot, amelyet később Wombatnak neveztek el. Az állatokat egy vágóhídra vitték, de a kis Wombatnak más ötlete támadt.

Hihetetlen módon sikerült felmásznia a teherautó utánfutójának peremére, és átbújva azon, azonnal szabaddá tette magát.

Csak képzeld el, hogy a teherautó mögött vezetsz, és meglátsz egy malacot, ahogyan az kiugrik a kocsiból! Csodálatos módon az a személy, aki a kocsi mögött vezetett, látta az egész menekülést. Gyorsan lehúzódtak az útról, hogy megnézzék mi történt a malaccal.

Wombat rossz állapotban volt. Felszedték, és elvitték a Mandurah Wildlife Rescue-ba, egy állatorvosi kórházba és rehabilitációs központba, ahol ellátták sérüléseit. Olyan sok sérülése volt, hogy az állatorvosok nem voltak biztosak benne, hogy túléli az éjszakát.

Nos, Wombatban nagy élniakarás volt, ez biztos. Átvészelte az éjszakát, és teljesen felgyógyult. Nemcsak hogy megmenekült a vágóhídtól, de már a Greener Pastures Sanctuary-ba költözött. 

Ma Wombat már egy nagy, boldog disznó, és bár kissé görbe az orra és állkapcsa, és apró heg van az állán, de nagyon hálás, hogy törődnek vele! A legszebb rész az, amit másoknak kínál: gyermekek, idősek és fogyatékkal élők jönnek ide, hogy időt töltsenek az állatokkal, és Wombat mindenkivel barátkozik és ölelkezik.

“Gyakran lefekszik, és a gyerekek megölelik és megpuszilják. Szinte az egész napját eltudná így tölteni.” – mondja Rachael Parker, a Greener Pastures alapítója.

Wombat legjobb barátja egy Freckle nevű miniatűr disznó, akinek az előző tulajdonosa éheztette, hogy megakadályozza a növekedését.

Míg Wombat egy különleges kis teremtmény, Rachael azt mondja, hogy az összes állat rendkívüli a maga módján. “Wombat olyan volt, mint a többi sertés a teherautóban, egyszerűen csak el akart menekülni és élni. Mindegyikük szeretne élni és szeretve lenni; és merem azt mondani, hogy tudják, mi vár rájuk az utazás végén!

Nézd meg ezt az édes videót Wombatról.

Wombat the pig

A daring bid for freedom nearly cost Wombat the pig her life. Now, she spends her days blowing water bubbles at Greener Pastures Sanctuary. <3 Her story: www.AnimalsAus.org/twT

Közzétette: Animals Australia – 2016. január 7., csütörtök

A Greener Pastures, és az ehhez hasonló központoknak köszönhetően a Wombathoz hasonló állatok is kapnak egy újabb esélyt.

Oszd meg másokkal is ezt a történetet!

betöltés...