Morgan Freeman a méheknek szentelte 50 hektáros farmját, hogy megmentse a bolygót

Az elmúlt évtizedben a farmerek és a tudósok is felfigyeltek a méhpopuláció drasztikus csökkenésére. Az Egyesült Államokban a dolgozó méhek száma 90\%-kal csökkent 1962 óta. A klímaváltozások, a növényvédő szerek használata és természetes élőhelyeik csökkenése ennek legfőbb okai. Vannak azonban, akik nem akarják ezt tétlenül nézni, és mindent megtesznek azért, hogy a méhek túléljenek. Közéjük tartozik a híres színész, Morgan Freeman is. Most megtudhatod, ő mit tesz a méhekért.

Morgan Freeman úgy próbálja megállítani a méhek számának csökkenését, hogy Mississippiben lévő farmját igazi méh mennyországgá alakított át

Morgan Freeman 2014-ben kezdett méhészkedéssel foglalkozni, kezdetben csak hobbi szinten. 26 kaptárat hozott Arkansasból a Mississippiben lévő, 50 hektáros farmjára, amit lóherével, magnólia fákkal és levendulákkal varázsolt a méhek számára igazi édenkertté.

A színész csatlakozott a méhek megmentését célul kitűző globális összefogáshoz, és folyamatosan hangoztatja, mennyire fontos, hogy mindenki tegyen a méhek életben maradásáért. “A világban összehangolt együttműködés zajlik a méhek megmentéséért… Nem fogjuk fel, hogy ők adják az alapját bolygónkon a növényzet fennmaradásának.”

Miért olyan fontos tenni a méhekért?

A vadon élő és háziasított méhek végzik a világon a beporzás 80\%-át. Csak gondolj bele: egyetlen méhkolónia egy nap leforgása alatt 300 millió virágot képes beporozni! A méhek porozzák be az általunk fogyasztott gyümölcsök, diófélék, zöldségek nagy részét. Ha nem vigyázunk rájuk, azzal magunkat is a kihalás szélére sodorjuk. A vegyszerek túlzott használata, a klímaváltozás és a méhek természetes élőhelyeinek csökkenése miatt egyre csökken a számuk. Itt az idő cselekedni – egyénileg és összefogással is.

Mindannyian kivehetjük részünket a méhek megmentéséből

A legfontosabb, hogy felhagyjunk a méhek számára ártalmas növényvédő szerek használatával. Ezenkívül ültessünk olyan növényeket, melyeket a méhek nagyon szeretnek, mint az kasvirág, a krókusz, a jácint, a körömvirág. Egy innovatív találmány is született, az ún. méh-tégla, amit a méheknek lakhelyként elhelyezhetünk a kertünkben, udvarunkon.

betöltés...