12 bátor állat, akik emberi életeket mentettek meg, amikor minden remény elveszettnek tűnt

Az állatok sok szempontból figyelemre méltóak, és sokkal intelligensebbek és gondoskodóbbak, mint ahogyan azt gondoljuk. Sokan tudják ezt igazolni, akiknek volt különleges háziállatuk életükben.

Amikor a dolgok rosszul mennek, az állatok természetes ösztönénél fogva, sokszor képesek az elképzelhetetlenre; akár saját maguk ártalmára is képesek gazdáikat megvédeni! Bizonyos esetekben életeket is mentenek hihetetlen esélyekkel szemben.

Ez a 12 állat pontosan ezt tette, és igaz történeteik csodálatosak. Mindegyikük bizonyíték arra, hogy az állatok is ugyanúgy törődnek velünk, mint amennyire mi törődünk velük!

1. Kabang megmentette a gazdája kislánya és unokatestvére életét, ellökve őket egy gyorsan hajtó motor elől. Súlyos sérüléseket szenvedett, de történetük sok embert megéríntett szerte a világon. Az emberek adományának köszönhetően Kabang megkaphatta az életmentő műtétet.

2. A 12 éves Babu ragaszkodott hozzá, hogy a 85 éves gazdája, Tami Akanuma elvigye sétálni. Babu kényszerítette gazdáját, hogy a megszokott útvonal helyett, az ellenkező irányba menjenek, fel egy közeli dombra. Percekkel később, Tami visszafordult, és látta, hogy a pusztító 2011-es cunami eléri a városát, és mindent elpusztít, beleértve otthonát.

3. Amikor tulajdonosa elkezdett fuldokolni egy almadarabtól, Toby, az arany retriever a mellkasára ugrálva távolította el azt, és mentette meg életét. A hölgy azt mondta, hogy miután újból levegőhöz jutott, a kutyája elkezdte puszilni az arcát.

4. A lámák a világ egyik legjobb terápiás állatait alkotják. Ezen a képen egy ápoló öleli Piscót, aki havonta látogatja a kórházat, hogy halálos betegeket nyugtasson meg életük utolsó szakaszában. 

5. Amikor négy fegyveres rabló betört a gazdája otthonába, és egyikük fegyvert szegezett  az apára, Lefty a pitbull a golyó útjába ugrott. Súlyos sérüléseket szenvedett, és a lábát amputálni kellett, de túlélte.

6. Robert Biggs Kaliforniában túrázott, amikor egy hegyi oroszlán rátámadott a semmiből, és megharapta a karját. Néhány közeli medve jött a segítségére, és a hegyi oroszlánt elzavarva, megmentették Biggs életét.

7. Amikor Killian, a kutya elkezdett gyanúsan viselkedni a család új bébiszittere körül, a szülők elhatározták, hogy egy iPhone-t raknak a kanapé alá, hogy felvegyék mi történik, amikor nincsenek otthon. Megtudták, hogy a bébiszitter bántalmazza a 7 hónapos gyermeküket. Killian segítségével, a kicsi biztonságban van. 

8. Egy Yang Yun nevű hölgy részt vett egy versenyen, hogy megtudják, ki tudja a leghosszabban bent tartani a levegőt. Amikor úgy érezte, hogy befejezte és ideje a felszínre úszni, a sarkvidéki hőmérséklet megbénította lábait, így nem tudott mozogni. Már minden reményt elvesztett, amikor egy beluga bálna megragadta a lábát, és felemelte a felszínre, megmentve az életét.

9. Jo Ann Altsman szívrohamot szenvedett, és csak a malaca, Lulu volt a házban. Lulu kirohant az útra, és minden alkalommal lefeküdt az útra, abban reménykedve, hogy egy autós megáll. Minden alkalommal, amikor egy kocsi továbbhajtott, visszarohant megnézni gazdáját, majd vissza az útra. Végül, egy motoros állt meg és követte Lulut a házba, majd hívta a 911 és ezzel Jo Ann életét megmentette.

10. Wendy Humphrey-nek rosszindulatú daganata volt, amely metasztatizálódhatott volna, ha nem kezelik. A 10 hónapos macskája hetekig folyamatosan a mellére ugrott, amíg Wendy végül úgy döntött, hogy orvoshoz fordul. Az orvos elég hamar felfedezte a tumort, így Wendy megmenekült.

11. A terápiás kutyák valóban különleges lények. A képen két newtowni terápiás kutya segített a gyerekeknek és a szülőknek a tragikus iskolai lövöldözések után 2012 decemberében.

12. 2005-ben Etiópiában egy fiatal lányt elraboltak és 7 férfi megverte, akik megpróbálták házasságra kényszeríteni. Egy héttel azután, hogy otthagyták a lányt meghalni, a hatóságok biztonságban találták a lányt, és úgy tűnt, három közeli oroszlán őrízte. Amikor a rendőrök közeledtek, az oroszlánok elindultak, mintha tudták volna, hogy a kislány most már biztonságos kezekben van.

A csodálatos dolog az, hogy ezek a bátor cselekedetek gyakrabban fordulnak elő, mint gondolnánk. Mintha több bizonyítékra volna szükségünk, hogy az állatok csodálatosak?

Oszd meg ezt a fantasztikus történetet barátaiddal is!

betöltés...