A kutya nem hagyja, hogy az anya vissza aludjon. Miután a fiára néz, rájön, hogy miért

Az 1 típusú diabétesszel élni komplikált, különösen ha egy gyermekről beszélünk. Megszúrni az ujjad, inzulint beadni, és állandóan odafigyelni a cukorszintedre, sok odafigyelést követel!

Szerencsére az emberek megtanulták, hogy a kutyákat be lehet tanítani arra, hogy figyelmeztessék a felnőtteket, ha gyermekeiknek alacsony a vércukorszintjük. Ennek köszönhetően sokan fogadnak örökbe kutyákat, hogy segítségükre legyenek a gyerekük figyelésében.

Luke 1 típusú cukorbetegségben szenvedett. Szülei tudták, hogy még túl kicsi ahhoz, hogy felismerje az alacsony cukorszint tüneteit. Ezért döntöttek úgy, hogy örökbe fogadják Jedit, a rohamjelző kutyát! Ezután nem sok idő telt el, és nagyon hálásak voltak, hogy meghozták ezt a döntést…

Luke 2 éves volt, amikor diagnosztizálták az 1. típusú cukorbetegséggel. Mivel még túl fiatal volt, hogy felismerje az alacsony cukorszint tüneteit, a szülők örökbe fogadtak egy rohamjelző kutyát, akit az ilyen esetekre képeztek ki.

Egy személy vércukor szintje 70-140 között normális. Azok, akik ebben a betegségben szenvednek, a hasnyálmirigyük nem termeli az inzulint, így injekcióval kell a normális szintet tartani.

Luke és Jedi gyorsan elválaszthatatlanok lettek, és szinte mindent együtt csináltak. A kutya megértette mi a feladata, és boldogan elfogadta. Meglepő módon hamar megmutathatta, hogy mire lett kiképezve…

Legutóbb, míg Luke szülei a hálószobában aludtak, Jedi elkezdett furcsán viselkedni. Az édesanyja felidézte az esetet a Facebook oldalán. “Ez lehet, hogy csak úgy tűnik, mint egy kutya, egy alvó fiú, és egy szám a képernyőn, de ez, ebben a pillanatban sokkal több! Ez egy kép arról, hogy Jedi éppen megmenti a fiúnkat!”

Luke anyukája hozzátette, hogy minden rendben volt 5 perccel előtte, miközben ő és férje a hálószobában voltak.  Ekkor jött be Jedi. “Jedi leugrott az ágyról, majd fel…éreztem, de nem keltem fel. Majd Jedi rám feküdt, ekkor felkeltem. Leugrott az ágyról, majd félig ismét az ágyra; mikor mondtam, hogy jöjjön fel, nem mozdult.” -folytatta posztjában.

Amikor megnéztem Luke vércukor szintjét a készüléken, akkor 100 volt – teljesen normális. “Tehát mondtam neki, hogy figyelni fogjuk. Jedi meghajolt (ez az alacsony szintű riasztása). Mondtam, hogy jöjjön fel az ágyra, de ismét megtagadta, és nem mozdult! -írja Facebookján.

“Ekkor tudtam, hogy komoly dologról van szó! Hirtelen teljesen éberré váltam, és tisztán gondolkodtam. Megszúrtam Luke ujját és 57 volt, ami túl alacsony! Jedi viselkedéséből ítélve biztos voltam benne, hogy az érték gyorsan csökkenhetett .”

Luke anyukája megjegyezte, hogy be volt állítva az ébresztő, hogy egy órával később ellenőrizze Luke vércukor szintjét. Persze az már túl késő lett volna. Minden éjszaka megnézik neki, hiszen még túl kicsi, hogy felismerje a tüneteket.

Ha nincs Jedi, könnyen kómába eshetett volna, vagy ami még rosszabb, meg is halhatott volna! A 3 éves tréningnek köszönhetően, a kutyájuk megmentette Luke életét! 

“Ez egy kép Jediről, ahogy megmenti a fiú életét. Egy kép a hűségről, szeretetről és kitartásról! Egy emlékeztető, hogy nem hagyjuk, hogy a betegség nyerjen, és mindig harcolni fogunk a gyermekünkért!”

Szerencsére Jedi tudta, hogy mit kell tegyen, különben katasztrofális vége lett volna.

betöltés...