7 meglepő ok, hogy miért jó minden éjjel a kutyáddal aludni

Jó vagy rossz, ha valaki a kutyájával alszik az ágyban? Ebben a témában a gazdák véleménye különböző! Sokan úgy gondolják, hogy nem egészséges, míg mások úgy gondolják, hogy nekik és kutyájuknak is jót tesz. De egy kutatás azt mondja, hogy valójában sok előnye van annak, ha megengedjük kedvencünknek, hogy az ágyunkban térjen nyugovóra.

Egy arizóniai kutató klinika tanulmányi eredményei különösen izgalmas lehet minden állatbarátnak.

150 résztvevő közül, 56\% mondta, hogy megosztja ágyát kutyájával, vagy macskájával. Ennek a csoportnak a 41\%-a azt állítja, hogy kedvenceik jobbá teszik az éjszakai alvásukat. A magyarázat az, hogy az állatok segítenek abban, hogy ellazuljunk és biztonságban érezhessük magunkat, ami jobb éjszakai alváshoz vezet!

Nem győztünk meg? Olvasd el ezt a 7 okot, miért is jó ötlet a kutyáddal aludni.

1. Kényelmet és biztonságot nyújtanak

Aludni a szeretteinkkel, egyfajta megnyugvást jelent. Egy ölelés a legjobb barátodtól egyből jobb kedvre derít elalvás előtt.

2. Segítenek elaludni

Gyakran van elalvási problémám, és ezzel nem csak én vagyok így. A kutyák segítenek megnyugodni, így hamarabb elalszol.

3. Csökkentik a feszültséget és a szorongást

Számos bizonyíték van arra, hogy a kutyák csökkentik a stresszt. Például a terápiás kutyák csökkentik a stresszt a beteg embereknél.

4. Melegséget nyújtanak

A kutyák szeretnek közel lenni hozzánk. Az én kutyám mindig szeretett a lábamon aludni. Nyáron nem a legjobb, de télen nagyon jól jött egy kis plusz melegség!

5. Csökkentik a depressziót

A kutyák feltétel nélkül szeretnek. Akik depresszióban szenvednek, ez segít nekik, hogy jobban érezzék magukat.

6. Biztonságérzetet adnak

A legtöbb ember biztonságban érzi magát, ha tudja, van valaki mellette. Vannak, akik a partnerük mellett szeretnek aludni, míg mások úgy vélik, hogy kutyájuk vagy macskájuk is nyújt annyi biztonságot. 

7. Ők is jól járnak ?

Nem csak az emberek, akik hasznot húznak ebből az alvási rendszerből, hiszen a kutyák nagyon hálásak. Senki nem szereti jobban a kutyádat, mint te, szóval öleld magadhoz és tedd boldogabbá életét! ?

betöltés...