Ez a kóbor kutya csatlakozott egy extrém verseny csapathoz, és mindenkit bámulatba ejtett, amikor EZT tette!

Az első szabály a kalandversenyben, hogy bármi lehetséges. Arthur története egy tökéletes példa erre.

Az egész akkor kezdődött, amikor a svéd csúcsteljesítő csapatkapitány, Mikael Lindnord közömbösen megosztott egy húsgombócot egy ápolatlan kóbor kutyával, miközben arra készült, hogy a csapattal csatlakozzanak a 40 km-es dzsungel túrára, ami a végső szakasza az Adventure Racing World Championship-nek, Ecuador. (Kalandverseny Világbajnokság)

Néhány kilométer után észrevették, hogy a kutya követi őket. Ez egy nagyon megerőltető túra térdig érő sárban, de Arthur ennek ellenére velük tartott!

Több alkalommal is ki kellett húzni a sárból. “Egy alkalommal szünetet kellett tartani, mert a kutya teljesen kimerült. Kinyitottunk 2 konzervet, hogy egyen, mivel a dzsungelben nem talált semmi ennivalót.”

Amikor a következő átmeneti ponton megálltak, Simon Niemi súlyosan ki volt száradva, és orvosi ellátásra szorult. Arthur hűségesen vigyázott rá, és várt, míg a csapat visszanyeri erejét.

Amikor a csapat felkészült , hogy csatlakozzon a verseny utolsó szakaszához — egy 59 km-es parti kajakozás — a szervezők felhívták a figyelmet arra, hogy túl veszélyes lenne Arthurt is magukkal vinni, így őt a parton hagyták.

De ennek ellenére a csapat után úszott.

Túl szívszorító volt ezt látni, így Mikael gyorsan besegítette Arthurt a kajakba, amit nagy éljenzés és taps követett a partról néző járókelőktől.

Mikael elmondta, hogy jó szórakozás volt, hogy Arthur velük volt, de nagyon nehéz is!

“Egy alkalommal egészen közel kerültünk a parthoz, ekkor leugrott a kajakról, és kiúszott a partra. Azt hittük, ez lesz az utolsó alkalom, hogy látni fogjuk, de szaladt egy darabig a parton, majd vissza úszott hozzánk.”

Miután 6 napig versenyeztek, 4 tag helyett 5 taggal átlépték a célvonalat, mint a 12. legjobb csapat a világon!

Mikael a helyi hatóságokkal és az állatszakértőkkel Svédországban azon dolgozott, hogy Arthurt haza vigye a csapat. Nagyszerű támogatást kaptak az emberektől a Paypal-on keresztűl, és a szponzoroktól is.

Arthur megy Svédországba!

A svéd csapat megosztott több képet is, amit Krister Göransson fotós készített, ahogyan Arthur körül van véve kamerákkal és szurkolókkal a repülőtéren, amikor felrakják a gépre. Svédországban a csapat tagjaival fog lakni.

Nagyon örülünk, hogy a kutyát elfogadták Svédországban, miután az állatorvos megvizsgálta és beoltotta Ecuador-ban.

betöltés...