Azt hitték, hogy ez a bálna halott. Aztán valami CSODÁLATOS dolog történt, amely könnyeket csalt a szemembe

Michael Fishback minden évben 2 hónapot tölt Cortez tengerein, hogy bálnákat, többek között kék és hosszúszárnyú bálnákat fotózzon, tanulmányozzon. 2011. február 14.-én, Valentin napján, családjával és néhány barátjával egy nagyon ritka élményben lehetett részük.

Észrevettek egy hosszúszárnyú bálnát, akit halottnak hittek, hiszen több percen keresztül semmi életjelet nem láttak, majd egyszer csak, hirtelen a bálna kilélegzett! Látták, hogy bajban van, így óvatosan Michael megközelítette a bálnát, és látta, hogy teljesen körbetekeredett egy halászhálóba! Mivel a bálna stresszelt, így félve, de próbálták a tudtára adni, hogy segíteni akarnak, és megpróbálták levágni róla a hálót, ami nagyon nehezen ment, hiszen csak egy késük volt.

Rádión segítséget is kértek, de körülbelül 1 órába telt volna mire odaérnek, így folytatták tovább, hiszen tudták, hogy annyi ideje nincs a bálnának, hiszen már így is nagyon kimerült volt! Az egyik melluszonyt sikerült kiszabadítani, majd fél óra múlva a másikat is. Majd egy óra elteltével sikerült leszedni róla a hálót!

Ami ezután történt, az valami csodálatos és egyben megható is! Szinte egy órán keresztül a szabadságát ünnepelve, és hálája jeléül kiugrált a vízből, úszóival csapkodott, mondván “Köszönöm!”

Megmentői Valentinának nevezték el a bálnát.

Érdemes megnézni ezt a 8 perces videót, és látni ezt a varázslatos, ritka eseményt!

(Videó első percében Michael Fishback bemutatása történik)

betöltés...