Az ellenőrök meglátogatták az állatkertet, miután aggasztó pletykák keringtek — De nem voltak felkészülve arra, amit ott találnak

Az állatjóléti rendeletek országonként változnak. Az Egyesült Államokban egyszerűen csak annyit kell biztosítani, hogy ne fenyegesse őket a közeli halál, és legyen annyi helyük, hogy feltudjanak állni, és megfordulni! (Komolyan?!) Az Egyesült Királyságban viszont más a helyzet; a Zoo Licensing Act előírja az állatok teljes biztonságát, beleértve a pszichológiai és társadalmi szükségleteket!

Ez megmagyarázza, hogy az ellenőrök miért döbbentek meg, amikor iszonyatos körülményeket fedeztek fel a  South Lakes Safari  állatkertben (Cumbria, Anglia), ahol majdnem 500 állat pusztult el az elmúlt 4 évben!

Milyen rossz volt a körülmény? Nézd meg te magad…

A South Lakes Safari állatkertet átvette a hatóság az év elején, miután az engedélyük megújítását elutasították, a Captive Animals’ Protection Society (CAPS) több ellenőrzését követően. Az ellenőrök felháborodottak és dühösek a szenvedő állatok száma miatt, ami az elmúlt pár év alatt történt! 

Sajnos nem ez volt az első alkalom, hogy megvádolták az állatkertet. 2013 májusában, egy szumátrai tigris kiszökött, és megölte a 24 éves állatgondozót! Az állatkert több mint 300,000 dollárra büntették. Az állatkert alapítója, David Gill azt állította, hogy az állatgondozó azért halt meg, mert nem követte a megfelelő eljárásokat.

Az állatkert felelősségre vonhatóságának hiánya az évek során folytatódott. Az igazságtalan állathalálozások között volt egy sarkantyús teknős, Goliath, aki egy elektromos kerítés miatt halt meg; egy mókusmajom bomló testét is felfedezték egy radiátor mögött!

A lista itt nem ér véget! A CAPS ellenőrök szintén szemtanúi voltak, ahogyan a pingvinek a forró nyári napon víz nélkül voltak!

“Úgy néz ki az állatkert, hogy az alap dolgokat nem tudja biztosítani az állatoknak!”

Volt olyan állat, aki hipotermiában, lesoványodásban halt meg. Egy zsiráf valószínűleg  E. coli fertőzésben halt meg, míg egy másikat el kellett altatni, mert nem tudott felállni!  Egy mongúznak bőrbetegsége volt, és hiányzott bundája egy része. De talán a legfélelmetesebb az volt, ahogyan két hópárduc kölyköt részben megettek a saját területükön!

2017.  januárjába hivatalosan áthelyezték az állatkertet a Cumbria Zoo Company kezelése alá, de az ellenőrök attól tartanak, hogy ez nem lesz elég, mivel a Cumbria Zoo vezetőinek fele, volt már a múltban a South Lake menedzsere vagy igazgatója. A CAPS kijelentette, hogy a továbbiakban is harcolni fognak az állatok jólétéért!

Nehéz elképzelni, milyen lehet ezeknek az állatoknak az élete! Reméljük, hogy a Captive Animals’ Protection Society megnyeri ezt a harcot az állatoknak!

betöltés...