Az emberek nem tudták elképzelni, hogy milyen hangokat hallanak egy mély kútból. 10 nappal később, valami hihetetlen dolgot húztak fel.

2017 februárjában, a Beykoz (Isztambul) kerületi tűzoltók kaptak egy hívást, miszerint egy aggódó nyöszörgést hallottak egy kútból, és láthatóan valami mocorgott a mélyben. De amikor a tűzoltók megérkeztek, gyorsan rájöttek, hogy nem egyszerű a helyzet, mivel a gödör körülbelül 70 méter mély, és 30 cm átmérőjű volt!

Végül, amikor meglátták, hogy mi sír kétségbeesetten, alig hitték el: egy kölyökkutya volt, aki alig 4 hónaposnak nézett ki! A csapat azonnal neki kezdett a mentésnek. Tudták, hogy a kutya nem bírja ki túl sokáig étel és víz nélkül, így leeresztettek neki egy kis vizet és ételt egy kötélen. A további erőfeszítés sikertelen volt, hogy felhúzzák a kutyát.

A mentőcsapat napokig dolgozott fáradhatatlanul, de úgy tűnt, semmi sem működik! Végül, 10 hosszú nap után, kaptak egy ajánlatot, ami új reményt adott a csapatnak. Egy tudomány és technológiai középiskola alkalmazottjai hallottak az esetről, és előjöttek a saját tervükkel, amiben részt vett egy robotkar, amit ők fejlesztettek ki. A mentés több, mint 3 órába telt, de végül hajnali 5.45-kor sikeresen kiszabadították a kölyköt!

A megmentői elnevezték a kutyust “Kuyu” -nak, ami egy török szó, jelentése ‘jól’. A traumatizált kutyát elvitték az állatororvoshoz, de szerencsére egészséges volt!

De ezután jött a legjobb! Miután senki nem jelentkezett Kuyu-ért, a tűzoltóság, akik megmentették, úgy döntöttek, hogy örökbe fogadják, így a szerencsés kölyöknek egy egész, nagy szerető családja lett.

Mindig csodálatos látni, ahogy egy közösség összefog, és megakadályoz egy tragédiát! Kuyu egy szerencsés kutya; ha az emberek nem hívnak segítséget, akkor abban a sötét kútban veszti életét.

Most már Kuyu a teljes jogú kabalája a tűzoltóságnak, és minden percét élvezi. Ezt hívjuk boldog befejezésnek!

Itt megnézheted a mentést…

betöltés...