Beteg kóbor kutya volt a halál határán — De egy férfi adott neki egy új életet

A brazíliai férfi, Wilson Coutinho Martins az állatoknak szentelte életét. A közösségben (Rio de Janeiro) nagyon jól ismert a mentési és rehabilitációs tevékenységeiről, és hatalmas online követőket is felhalmozott.

Wilson-nak minden alkalom fontos ha állatokról van szó, de van néhány, ami kitűnik a többi közül, és nagyon a szívéhez nő.

Az egyik ilyen állat, Davi volt! Wilson kapott egy tippet, hogy egy kóbor kutya a közeli erdőben lakik, de amikor megvizsgálta a kutyát, egyszerűen nem hitt a szemének, hogy milyen rossz állapotban volt a kutya. Kemény munkával, de sikerült reményt adni ennek a kutyának egy új, jobb élethez.

(Figyelem! Egyes képek esetleg zavaróak lehetnek!)

Wilson Coutinho Martins nagyon jól ismert a közösségben a fáradhatatlan munkájának köszönhetően.

Wilson dokumentál minden mentést és rehabilitációt a közösségi oldalon, és több mint 500.000 követője van.

2012 szeptemberében történt a legkiemelkedőbb állatmentése. Amikor is az erdőben, egy tippet követve, rátalált egy összetákolt sátorra, benne egy kutyával, akit elnevezett Davi-nek.

A kóbor kutyák nem szokatlanok Rióban, de ez a kutya sürgősen segítségre szorult!

A sátor arra utalt, hogy valaki lakhatott ott; még egy üres kutyás tál is volt ott, de valamilyen oknál fogva magára hagyták a kutyát! Wilson nem tudta pontosan, mióta lehet magára hagyva a kutya, de az biztos, hogy csont és bőr volt!

Mindössze 12 kg volt! Davi bordái és csípőcsontja tisztán látszódott a vékony bőre alatt, és egy nyílt seb is kialakult a hátsó részén!

A sérülés a farkától indult, de tovább terjedt, és szinte az egész hátsó része elfertőződött, elszíneződött! Több helyen a csontjai is kilátszódtak!

Wilson tudta, hogy azonnal segítségre van szüksége szegény kutyának, hiszen még vérszegény is volt a bolháknak köszönhetően!

Megpróbált haza sétálni a kutyával, de a seb annyira gyulladt és fájdalmas volt, hogy a kutya alig tudott mozogni, így Wilson a kezében vitte haza a kutyát, és azonnal elkezdték kezelését!

Legelsőnek bekötötték nyílt sebét, és elvitték az állatorvoshoz, ahol vérátömlesztést és antibiotikumot kapott!

Davi felépülése elsőnek kérdéses volt, de Wilson mellette volt és ápolta! Egy hónap után a seb elkezdett gyógyulni, így sikerült egy kis súlyt is felszednie!

Ahogy javult állapota, egyre jobban mutatkozott meg személyisége is! Nagyon emberszerető, és szereti széttépni a párnákat!

Néhány hónap múlva teljesen begyógyult a seb, és csak egy heg maradt meg! Wilson nagyon boldog volt, hogy a kemény munka meghozta gyümölcsét! Az idő folyamán nagyon a szívéhez nőtt a kutya, így nem volt kérdéses, hogy örökbe fogadja a kutyát!

Szerencsére Wilson időben talált rá Davi-ra, így kapott még egy esélyt egy boldog, egészséges élethez!

betöltés...