A férfi meglát egy elefántot, amely fuldoklik a sárban — És pontosan tudta, hogy mit kell tennie

A legtöbb ember egyetért azzal, hogy ha egy állat szenved, bajba kerül, akkor az a mi felelősségünk, hogy segítséget nyújtsunk nekik. Mondva ezt, néhány megmentőnek nagyobb nehezebb dolga akadt, mint mondjuk egy ijedt macskát lehozni a fáról.

Persze, megmenteni egy kutyát vagy macskát nem mindig könnyű, de legalább elférnek az állathordozókban és elszállíthatók a közeli állatorvoshoz. Nagyobb állatoknál már nem olyan egyszerű!

Kenyában egy bika elefánt beleesett egy sárgödörbe, és annyira ki volt már merülve a rengeteg próbálkozásban, hogy kiszabadítsa magát, hogy lassan kezdte feladni! A helyiek tudták, hogy nem lesz egyszerű a kimentése, de elhatározták, hogy segítenek, még akkor is, ha lehetetlennek tűnik!

A kenyai Lewa Wildlife Conservancy területén ez a bika elefánt nagy bajba került, amikor bele süllyedt a sűrű sárba. Mire a gondnokság emberei rátaláltak, az elefánt nagyon ki volt száradva és teljesen kimerült, így gyorsan kellett cselekedni!

Valószínűleg órákon keresztül víz nélkül lehetett az elefánt, ami biztos halált jelenthet az afrikai hőségben, de szerencsére biztosítottak neki vizet, míg előálltak egy tervvel.

Saving an Elephant's LifeWhat a quick and amazing collaboration today by Lewa, the Northern Rangelands Trust, Save the Elephants and a community to save an elephant's life!Stuck overnight in a well at an NRT community conservancy, the trust this dehydrated and scared wild animal showed in his rescuers was beyond incredible. 100 litres of water later, lots of digging, pulling, 3 cars and the whole community behind him, the joint team managed to get him out and he walked away. Community ownership of wildlife works. Thank you to all those that helped!Video by Batian Craig#elephant #rescue #nature #animals

Közzétette: Lewa Wildlife Conservancy – 2016. március 5., szombat

Ezután jött a neheze! A Lewa Wildlife Conservancy,  Save the Elephants, Northern Rangelands Trust, és néhány közösségi tag segítségével elkezdték a vastagbőrű kimentését.

Szükség volt kötelekre, 95 liter vízre, 3 autóra és 4 kínzó óra húzásra és ásásra, hogy megmentsék az elefántot! A csoportos munkának köszönhetően sikerült kihúzni a gödörből!

Az következő napon megmentői ismét látták az elefántot, akivel minden rendben volt.

Ez a történet egy jó példa arra, hogy egy közösség – ebben az esetben több közösség – mekkora erővel bír egy jó cél érdekében. Bele se gondolok, mi lett volna ezzel az elefánttal, ha nem kap időben segítséget!

betöltés...