A ló húzta a kocsit, amíg összeesett a kimerültségtől. Ezután a turisták elkezdték fotózni.

Manhattanben a lovaskocsik nagyon kedveltek a turisták körében, akik élvezni akarják a városnézést. De a körülmények, ahogyan a lovakat dolgoztatják, egyre nagyobb nyomást tesz a városra, hogy vessen véget ennek a gyakorlatnak! Itt egy példa a kemény valóság mögötti idillről, amikor a Max nevezetű ló összeesett az út közepén a kimerültségtől!

A képek, ahogyan a kocsi előtt az aszfalton fekszik, egyértelműen mutatják, hogy mennyire túlterhelt a ló.

A képeket egy arra járó turista készítette…

Aktivisták egy csoportja, az úgynevezett  “NYCLASS” már próbálták a lovaskocsikat kitiltani a belvárosból.

Hasonló zavaró képeket használnak, hogy felhívják az emberek figyelmét, hogy mennyire szenvednek az állatok!

“A lovak nem esnek csak úgy össze; valami történt.” – nyilatkozta John Collins, a csoport egyik szóvivője. “Egy azonnali vizsgálatot kellene elvégezni a lovak egészségéről és hollétükről, beleértve egy független állatorvost, aki megvizsgálja állapotukat.” – tette hozzá.

A lovaskocsis, Chris Amanus, azt mondta, hogy Max nemrégiben új patkókat kapott, és valószínűleg ez okozta a ló botlását. Chris 20 évnyi tapasztalattal tudja, hogy ez nem ritka dolog. Azt is elmondta, hogy pár perc elteltével Max felállt, és semmilyen sérülést nem szenvedett az eséstől!

Közzétette: Tony Aiello – CBS New York – 2017. február 27., hétfő

Csak remélni lehet, hogy Max tényleg nem ütötte meg magát, és megkapja a megérdemelt pihenést – vagy a jobban illeszkedő patkókat – amire nyilvánvalóan szüksége van.

betöltés...