A búvárok megdöbbentek, amikor meglátták ezeket az állatokat egy szörnyű víz alatti ketrecben!

Múlt márciusban egy csapat búvár elindult felfedezni a Kokoya sziget körüli vizeket, ami Indonézia egy része. Egy ideális hely az úszáshoz és tanulmányozáshoz; a kristálytiszta víz sokfajta gyönyörű tengeri élet otthona, és az időjárás majdnem mindig meleg.

Ehelyett, amit a búvárok felfedeztek, egy rémálom volt. Az óceán fenekén találtak néhány víz alatti ketrecet, amiben 2 tengeri tehén volt, egy ritka tengeri állat, ami közeli rokonságban áll a manátuszfélékkel.

Eleinte a búvárok nem voltak biztosak benne, hogyan és miért kerültek ezek a gyengéd óriások a ketrecbe, de egy dolog biztos volt: ki kell szabadítani őket. De amikor megtudták az igazságot, még jobban elszörnyedtek.

Egy csapat búvár elindult felfedezni Kokoya vizeit, amikor egy szörnyűséget fedeztek fel. Két tengeri tehén, anya és kicsinye, külön ketrecben voltak fogva tartva. Az anya ráadásul az uszonyánál fogva meg is volt láncolva.

Megdöbbenésükre, a búvárok megtudták, hogy egy helyi halász fogta be az állatokat. Pénzért cserébe, turisták nézhették meg a fogságban lévő állatokat.

Habár nem voltak benne biztosak mióta lehettek fogságban, de a vágások alapján, ami az anya uszonyán volt, arra következtettek, hogy már több hete a ketrecben lehettek. A halász megígérte, hogy szabadon engedi az állatokat, de a búvárok lefotózták az állatokat, és a közösségi hálón megosztották.

Egy nappal később a vadvilág hatóság emberei ugyanúgy a ketrecben találta a két tengeri tehenet, így ők szabadították ki a fogságban tartottakat, és hosszú idő után végre szabadok voltak.

A tengeri tehenek tulajdonképpen listán vannak a veszélyeztetett fajok között. Hihetetlenül szerencsések, hogy a búvárok meglátták őket, és tettek az ellen, hogy kiszabaduljanak!

betöltés...