Amikor kiszállt a kocsiból megnézni mi az a kupac a fűben, végig futott a hátán a hideg!

Kelsey egy farmon lakik édesanyjával és lovaikkal! Nagy szenvedélye a lovaglás, és az állatok iránti szeretete határtalan! Egy nap azonban szörnyű felfedezést tett, miközben autóval úton voltak! 

Ahogy Kelsey nézelődött az ablakon keresztül, egyszer csak meglátott egy furcsa kinézetű kupacot a fűben!

Megkérte anyját, hogy álljon meg a kocsival, és amikor meglátta, hogy mi az a kupac, a hideg végig futott a hátán! Egy alultáplált ló volt, teljesen mint egy csontváz! Szegény állat kimerült volt és egyértelműen fájdalma is!

Kelsey és anyja szóhoz sem tudtak jutni: ilyet még sosem látták ezelőtt! Óvatosan felsegítették az állatot, ami nehéz feladat volt! Meg próbálták felvezetni a lószállítóba, de a ló ijedtében nem működött együtt!

De Kelsey nem adta fel; semmiképpen sem akarta szegény teremtést az út szélén hagyni! Mivel tudta, hogy haza szállítani nem tudják, így támadt egy másik ötlete! Felkantározták a lovat és szép lassan elindult vele a családi farmra!

Bele telt 4 óra hosszában, hogy megtegyék a 14 és fél kilómétert, de Kelsey türelmes volt! Ahogy sétáltak hazafele, a lány szavakat súgott fülébe, ezzel is bátorítva a lovat!

Végül hazaértek, de a neheze még csak ezután jött! A ló szörnyű kondícióba volt, és sürgősen orvosi kezelésre szorult! Teljesen sovány volt, szinte csak a csont látszott a bőr alatt! A háta tele volt korbácsütéssel!

Lábain mély vágások…

…és szemei elfertőződve!

Annyira éhes volt, hogy valószínűleg azért szökött el, hogy valahol élelmet találjon! Kelsey és édesanyja egyszerűen nem akarták elhinni, hogy valaki képes így elhanyagolni egy állatot!

Bár megmentették, de a ló esélye a túléléshez nem volt sok, és ezt Kesley is tudta! Ezért mindent megtett, ami tőle telt! 4 éjszakát töltött az istálóban, és minden 2 órában felkelt ellenőrízni a lovat!

Kelsey anyukája csodálkozva nézte lánya elszántságát! ” Én talán 1-2 éjszakát aludtam volna maximum! “

Kelsey elnevezte a lovat Sonny-nak, és pár nap múlva úgy tűnt, megmarad a ló!

Kelsey továbbra is ápolta Sonny-t, és amikor felépült, elkezdte betanítani versenyekre! Micsoda felépülés!

Nézd meg a történetet videón!

betöltés...