5 jel, ami arra utal, hogy ágyi poloskával osztozol az otthonodon

Bár az ágyi poloskák nem terjesztenek fertőző betegségeket, mégis kellemetlenek, és azért tudnak okozni egészségi problémákat is. A fizikai reakcióktól kezdve, mint az allergia vagy a kiütés, egészen a pszichés problémákig, mint a szorongás, stressz, álmatlanság – az ágyi poloska semmiképp sem kívánatos vendég az otthonunkban.
Összegyűjtöttük, milyen jelek utalnak arra, hogy ágyi poloskával élsz együtt.

1. Viszkető piros pöttyök

Ha irritálttá válik a bőröd vagy észreveszel az arcodon, a karodon, a lábadon, a mellkasodon vagy a hátadon apró, viszkető, piros pöttyöket, akkor több mint valószínű, hogy ágyi poloskával alszol együtt. Ezek a csípések, melyek később begyulladhatnak, ha pedig elvakarod őket, el is fertőződhetnek.

Hogy biztos legyél benne, hogy ágyi poloskáról és nem más rovarról van szó, figyeld meg a csípés mintázatát. Gyakran csoportosan helyezkednek el, egyenes sorokban vagy cikk-cakkban. De nem mindenkinek a bőre reagál így a csípésekre, van, akinek nincsenek fizikai reakciói rá.

2. Véres vagy rozsda színű foltok

Nézd meg, van-e véres vagy rozsda színű folt a ruhádon vagy az ágyneműdön. Ha összenyomsz egy ágyi poloskát, miután táplálkozott, véres foltot fog hagyni. A rozsda színű pedig az ürüléke.

Ezeket a foltokat láthatod a lepedőn, az ágyneműn, de a nehezen elérhető helyeken is, mint a matrac vagy akár az ágykeret. A falon és tapéta alá is érdemes benézned, mert az ágyi poloska előszeretettel ürít ott is.

3. Dohos szag

Az ágyi poloska bűzmirigyei feromonokat bocsátanak ki. Ha sok van belőlük, akkor a szag nagyon erős és kellemetlen lehet. Ha a szobád úgy bűzlik, mint egy penészes ruha vagy mint a romlott étel, akkor van okod gyanakodni.

4. Az ágyi poloska páncélja

Az ágyi poloska levedli a bőrét, ahogyan növekszik. Ha világos színű, a bogár formájára emlékeztető burkokat találsz, azok levetett bőre. A párnádon, a matrac varrásánál, széken, kanapén is rájuk bukkanhatsz. De ellenőrizd a ruháidat és a fiókjaidat is.

5. Fehér pöttyök a bútoron

Ezek az ágyi poloska tojásai vagy azok héjai lehetnek. A rizsszemekhez hasonlítanak leginkább, fehérek vagy átlátszóak és többnyire fényesek.

Szabad szemmel is felfedezheted őket, de még jobb, ha zseblámpával és nagyítóval nyomozol utánuk, mivel ezek a peték a matrac és a bútorok legeldugottabb részeiben is megbújhatnak.

betöltés...