13 dolog, ami a testeddel történik, ha megeszel napi 1 uborkát

Az uborkát Indiában ősidők óta fogyasztják és használják a hagyományos orvoslásban. Ennek oka az, hogy egy olyan meleg országban, mint India, az uborka biztosítja a test szükséges hidratálását és hűtését. És ez nem az egyetlen előny, amelyet ez a gyümölcs nyújt (igen, gyümölcs, nem zöldség).

Ez a cikk áttekintést nyújt az uborka fogyasztásának egyes egészségügyi előnyeiről és arról, hogy miért kellene többször beiktatnod az étrendbe.

1. Véd az idegrendszeri betegségektől.

Az uborkában megtalálható fisetin jót tesz az agy egészségének. Az uborka foszfort is tartalmaz – és a foszforhiány növeli a kognitív betegségek kialakulásának kockázatát. Az uborka evés tehát borotvaélesen tartja az agyat!

2. Gyorsan leadhatod a túlsúlyt.

Az uborka magas víztartalma elősegíti a gyors telítettségérzet elérését, ezáltal szabályozva a túlevést, ami segíthet a fogyásban. Az uborka zsírmentes és alacsony kalóriatartalmú. Ezért kiváló választás azok számára, akik megpróbálnak lefaragni a testtömegükből.

3. A rák kockázata csökken.

A fisetin, egy flavonoid, amely a rákkutatók körében nagy érdeklődést váltott ki, megtalálható az uborkában. Ennek a flavonoidnak az antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságain túlmenően az is kiderült róla, hogy csökkenti bizonyos típusú rákok kialakulásának esélyét.

4. Javul az emésztés.

Az uborka élelmi rostot és nagy mennyiségű vizet tartalmaz, amelyek elősegítik az emésztést. Az uborkában található vitaminok javítják az emésztőrendszer működését is. Napi uborkafogyasztással megoldhatók a bélmozgással kapcsolatos problémák, elősegítve ezáltal az egészséges szabályosság kialakulását.

5. A test hidratáltabb lesz.

Az uborka körülbelül 95\% -a víz, tehát napi fogyasztása javítja a teljes hidratációs szintet a testben, ami pozitív hatással van az egészségre. Ha valaki elfelejt rendszeresen vizet inni, akkor napi 1 uborka elfogyasztása csodálatos trükk lehet számára.

6. A bőr lágyabb és ragyogóbb lesz.

Az uborka hidratálja a testet, ami jótékony hatással van a bőrre. Ezenkívül tartalmaz B-vitaminokat, például niacint és riboflavint, valamint C-vitamint és cinket (ásványi anyag), amelyek kulcsfontosságúak a szép bőr fenntartásához. Az uborka koffeinsavat is tartalmaz, amely leküzdi a bőrirritációt és gyulladást. Az uborkában levő tápanyagok a bőr öregedésének jeleivel is megküzdenek.

7. Javul a hajminőség, és kevesebb hajhullást fogsz tapasztalni.

Az uborkában található B-vitaminok rendkívül jótékony hatással vannak a fejbőr és a haj egészségére. A biotin, a riboflavin, a niacin, valamint a B5, B6 és C vitaminok fontos szerepet játszanak a haj növekedésében. Ezenkívül megakadályozzák a korai hajhullást és az őszülést.

8. Javul a szív- és érrendszer egészsége.

Az uborka káliumot, magnéziumot és K-vitamint tartalmaz. Ez a 3 tápanyag fontos a szív-érrendszer megfelelő működéséhez. A K-vitamin létfontosságú tényező a véralvadás- és a vér kalciumszintjének szabályozásában. Az alacsonyabb magnézium- és káliumszint a magasabb vérnyomáshoz kapcsolódik. Az uborka rendszeres beviteléről kimutatták, hogy csökkenti a rossz koleszterinszintet is.

9. A vércukorszint szabályozottabb lesz.

Az uborka számos fenolvegyületet, flavonoidot és triterpént tartalmaz. A kutatók szerint a fokozott uborkabevitel nagyon ígéretes a magas vércukorszint szabályozásában.

10. A csontok erősebbek lesznek.

Az uborka tartalmaz K-vitamint és kalciumot, amelyek mindegyike nélkülözhetetlen az erősebb csontokhoz. Megállapították, hogy a K-vitamin csökkenti a csonttörések kockázatát, és fontos szerepet játszik a kalcium felszívódásában a csontokban.

11. A test megszabadul a méreganyagoktól.

Úgy tartják, hogy az uborkának természetes méregtelenítő tulajdonságai vannak, és ennek a zöldségnek a rendszeres bevitele eltávolíthatja a szennyeződéseket és a toxinokat a májból és a bélből, elősegítve a jobb általános egészségi állapotot.

12. Fogaid állapota javulni fog.

Az uborka molibdént és fluoridot tartalmaz, egy olyan kombinációt, amelyről már kiderült, hogy helyrehozza a fogszuvasodást. Az uborka kalciumtartalma az erősebb fogakhoz is hasznos.

13. A hormonok kiegyensúlyozottabbak lesznek.

A foszfor kulcsfontosságú tápanyag a test hormonális egyensúlyához. Kölcsönhatásba lép a belső elválasztású (endokrin) mirigyekkel és segít a hormonok termelésében és felszabadításában. Az uborka a felnőttek számára javasolt napi foszfor bevitel körülbelül 4\%-át tartalmazza.

Iktasd be az uborkát a napi étrendedbe, hogy kihasználhasd annak számos előnyét. Add hozzá a salátákhoz, vagy csak szeleteld fel, szórd meg sóval, és edd meg. Ha informatívnak találtad ezt a cikket, oszd meg barátaiddal és családtagjaiddal. Maradj egészséges!

betöltés...