Ennyire nevetségesen néz ki, ha a levesszük a filmekről a speciális effekteket

Csoda, hogy nem röhögik el magukat a színészek forgatás közben. Mert a legtöbb számítógépes effektnél a nagy büdös semmit, vagy egy vicces bábut/emberkét kell néznie, vagy megérintenie a szereplőknek.

Mit használtak a Pí élete c. filmben az utólag számítógéppel odavarázsolt tigris helyett az alkotók? Egy vicces kék bábot. Na és a Walking Dead-ben a kihalt városokat tényleg úgy vették fel, hogy odahordtak egy csomó roncs autót? Dehogy is, a legtöbb helyszínen egy darab sem volt ott, utólag alkották meg őket az ügyes tervezők. A Galaxis őrzőiben egyértelmű volt, hogy a mosómedvét is CGI-vel oldották meg, de azt nem gondoltuk volna, hogy egy zöld ruhába öltözött, igencsak unott fejű emberkét kellett a színészeknek simogatnia. Az is igencsak megmosolyogtató, hogy a Trónok harca sárkányait kb. egy partvisnyélre erősített vicces bábu helyettesíti a forgatásokon.

Amióta a technológia rohamosan fejlődött, tudjuk, hogy a forgatások során egyre kevesebb az eredeti díszlet és egyre több az utólag hozzáadott számítógéppel létrehozott környezet és szereplők, de némelyik kép tényleg kiábrándító, vagy legalábbis megdöbbentő, hogy a valóságban így néz ki kedvenc filmjeink felvétele. (via)

A Galaxis őrzői

Alkonyat

A Wall Street farkasa

Mátrix

A sötét lovag

Trónok Harca

The Walking Dead

A Karib-tenger kalózai

X-Men: Az eljövendő múlt napjai

A Hobbit

betöltés...