Légy a saját fogorvosod. Így távolítsd el otthon a fogkövet!

betöltés...

A nem megfelelő szájápolás, fogmosás komoly következményekkel járhat, ilyen például a nyál ásványi anyag tartalmából és az ételmaradékokból felhalmozódó fogkőképződés is, amely fogínygyulladáshoz, később pedig a fogak elvesztéséhez is vezethet. Ha már több réteg is kialakult, csak szakszerű beavatkozással lehet eltávolítani, amit a fogorvos végez majd el.

Azonban van pár praktika, amivel odahaza is késleltetni tudjuk a probléma megjelenését, illetve a kezdeti fázisban lévő fogkőtől is meg tudunk szabadulni.

Szükségünk lesz:

– szódabikarbónára
– hegyes, úgynevezett fogászati szonda
– só
– hidrogén peroxid
– víz
– fogkefe
– bögre
– fertőtlenítő szájvíz

Első lépés:

Egy bögrében egy evőkanál szódabikarbónát keverjünk el fél teáskanál sóval. Ezután langyos vízzel öblítsük le a fogkefét, és mártsuk bele a szódabikarbónás, sós keverékbe. Mossuk meg a fogainkat, majd köpjük ki. Az egész procedúra 5 percig kell tartson.

Második lépés

Egy bögrényi hidrogén peroxidot keverjünk össze egy fél bögre langyos vízzel, majd egy percig ezzel öblögessünk. Ezután köpjünk, majd egy fél bögre hideg vízzel az egész szánkat öblítsük ki.

Harmadik lépés

A fogászati szonda segítségével szedjük le a sárgás színű fogkövet. Legyünk óvatosak, nehogy megsértsük a fogínyt.

Negyedik lépés

Fertőtlenítő szájvízzel az egész szánkat öblítsük ki

Mindig használjunk fogselymet, és ha kipróbáljuk az imént említett praktikát, kevesebb gondunk lesz a jövőben a fogkővel, és a mosolyunk is fehérebb lesz.

Arra kell figyelni, hogy ezt a módszert egy hónapban csak egyszer végezzük el, ellenkező esetben károsíthatjuk a fogainkat. Ha már nagy a fogkő javasolt elmenni fogorvoshoz, aki pár perc alatt szakszerűen el tudja távolítani a kellemetlen és sok betegséget okozó fogkövet.

betöltés...