A kínai 5 elem – Tudd meg, melyik vagy és mi jellemző Rád!

Személyiségünket nagyban meghatározza, melyik típusba tartozunk a kínai 5 elem közül. Szeretnéd tudni, Te melyik vagy? Szerencsére nem kell sokat számolni hozzá, a születési évszámod utolsó számjegye elárulja. Ha ez 0 vagy 1, akkor fém elem vagy, ha 2 vagy 3, akkor víz, ha 4 vagy 5, akkor fa, ha 6 vagy 7, akkor tűz, ha pedig 8 vagy 9, akkor föld. Olvasd el cikkünket, hogy megismerd, mi jellemző rád!

3. Fa

Ha fa típusú vagy, igazi kalandor és örökmozgó vagy határozott elképzelésekkel, céljaid eléréséért pedig képes vagy mindent megtenni. Jól járnak veled a munkaadók, pontosság és magabiztosság jellemez, rendszerint szóvá teszed, ha igazságtalanságot tapasztalsz.

Vannak, akik félreértenek: durvának és érzéketlennek tartanak, de ne foglalkozz velük.

Rossz tulajdonságaid közé tartozik, hogy haragtartó vagy és nehezen viseled a stresszt. Túlhajszolsz életet élsz, ezzel azonban minél előbb le kellene számolnod, hiszen az egészséged rovására mehet.

Próbálj meg jobban vigyázni magadra, mindig hagyj időt magadnak az étkezésekre és aludj napi 8 órát. Próbáld meg testmozgással levezetni a feszültséget, érdemes lenne meditálnod és kipróbálnod a jógát.

4. Tűz

A tűz típusokat nagyon könnyű felismerni: ha Te is ilyen vagy, akkor többnyire tele vagy energiával és imádsz társaságban lenni. Nem szeretsz unatkozni, folyton programokat szervezel magadnak és másoknak is.

Élményekre vágysz és ezért meg is teszel mindent. Ha hiányzik az életedből az izgalom, azonnal rossz hangulatod lesz és ilyenkor előfordul, hogy mások mogorvának titulálnak. Folyton boldogságra vágysz, ezt hajszolod minden áron.

Ha nem találod, ürességet érzel és gyakran pánikba esel. Utóbbi akár szorongást és depressziót is okozhat. Vigyázz jobban a szívedre, a túl sok izgalom egészségügyi problémákat okozhat hosszú távon. Tanuld meg kezelni a stresszt és pihenj többet.

Előfordulhat, hogy egy-egy buli alkalmával több alkoholt fogyasztasz a kelleténél, nem ártanak, ha ezt is mérsékelnéd az egészséged érdekében.

5. Föld

Ha föld típusú vagy, igazi egyéniség vagy, aki teljes harmóniában él – ez pedig ritka kincs. Szeretsz szeretni és persze szeretve lenni.

Próbálsz mindenkivel kedves lenne, kerülöd a konfliktusokat, ha kell, képes vagy kompromisszumokat kötni. Jó veled együtt dolgozni, megbízhatóság jellemez.

Hűséges és odaadó vagy, rossz tulajdonságod, hogy nehezen viseled a változást és képtelen vagy elengedni a múltat. Él benned a vágy, hogy segíthess másoknak, rettegsz attól, hogy barátaid esetleg ellened fordulnak és hiába a kedvesség, semmit nem kapsz belőle vissza.

Sokat aggódsz emiatt és ez az érzés elbizonytalanít. Sajnos segítőkészségedet és kedvességedet sokan félre értik. Próbálj meg magadnak határokat szabni, nem veheted magadra a világ összes baját, különben te magad mész tönkre. Légy önállóbb és próbáld meg jobban kifejezni önmagadat.

betöltés...