Csak mértékkel: Ezek a gyümölcsök hizlalnak a legjobban

Gondoltad volna, hogy ezekben van a legtöbb cukor?

1. Cseresznye

Már gyerekkorunkban is imádtunk csenni a fáról egy-egy szemet (vagy inkább egy zacskónyit), és a mai napig előszeretettel tömjük magunkba ezt a finomságot. Ahogy azt Marta Alegret, táplálkozási szakértő is megjegyezte, a gyümölcsök esetében nyilván másfajta cukorról beszélünk, de azért ezzel sem árt vigyázni, jóból is megárt a sok.

2. Mandarin

A citrusfélék közül a mandarin rendelkezik a legmagasabb cukortartalommal. Pedig imádjuk majszolni, egy kilót is meg tudunk enni belőle. Legalábbis eddig megtettük.

3. Gránátalma

Sokszor fogyasztjuk natúr joghurttal például, mi a szerkesztőségben odavagyunk érte. Szomorúan vesszük tudomásul, hogy csínján kell bánnunk ezzel a kedvencünkkel is.

4. Mangó

Talán nem a leggyakrabban fogyasztott gyümölcs, viszont főzésnél – például a csirke megbolondításához – többször használjuk. Sajnos ebből sem tanácsos túl sokat magunkévá tenni.

5. Aszalt gyümölcsök

Legyen az aszalt barack, áfonya vagy mazsola (szőlő eredeti formájában ugyanígy), a legtöbb cukor ezekben a gyümölcsökben található. Ennek sem örülünk kifejezetten, mert munka közben mi például szívesen csipegetünk hasonlókat.

6. Banán

Ez talán az első, amin nem annyira lepődünk meg. A banán magas cukortartalma azonban olyan szempontból jótékony lehet, hogy energiát ad, így reggelire vagy edzés előtt kifejezetten ajánlott, akár turmix formájában is.

7. Füge

Ezt is ritkábban fogyasztjuk, de jó, ha tisztában vagyunk vele, hogy szintén a magas cukortartalmú gyümölcsök kategóriájába soroljuk.

betöltés...