Csak két dologra lesz szükségünk, hogy eltávolítsuk a foglepedéket, a fogkövet és a káros baktériumokat a szájüregből

Gondoltad volna, hogy elég mindössze két hozzávaló ahhoz, hogy szinte teljes mértékben megőrizhessük szájunk, fogaink higiéniáját? Sokan lehet elsőre a szódabikarbónára gondolnak, amely valóban képes eltávolítani a fogkövet, a lepedéket, és a baktériumokkal is végez, de még van egy igazán hasznos csodaszer, ez pedig nem más mint a kókuszolaj.

Nem kell drága, márkás fogkrémeket használni azért, mert a reklámok elhitetik velünk azt, hogy azok a termékek biztosítják a legnagyobb védelmet a káros baktériumok támadásaival szemben, és még szép fehérré is varázsolják a fogainkat. Nos, ezt a pénzt inkább spóroljuk meg, és próbáljuk ki helyette a sokkal olcsóbb, több ideig kitartó szódabikarbónát és kókuszolajat.

Ha rendszeresen egy kevés szódabikarbónával sikáljuk végig fogainkat, akkor egyensúlyba hozzuk a szánk pH-értékét, hiszen csökkenni fog a károsító savas kémhatás, mivel a szódabikarbóna lúgosítja a szájüreget.

Ennek az egyik következménye az, hogy megszűnik a kellemetlen lehelet, amelyet a baktériumoknak remek táptalajt biztosító savas környezet okoz, ugyanis ezek a kis kórokozók bomlástermékei okozzák az orrfacsaró „illatokat”. Mivel a lúgos hatás elpusztítja a kis bajkeverőket, ezért a fogíny sem fog megbetegedni, és a fogak szuvasodása is megelőzhető.

Az erős szemcsék a fogakon éktelenkedő fogkövet is feloldják, így az ebből adódó esetleges betegségeknek is kisebb lesz az esélye. A szájüregben lévő fekélyeket is megakadályozhatjuk, ha szódabikarbónával mossuk a fogainkat.

Szinte ugyanezt tudja a kókuszolaj is. Itt inkább az öblögetéses módszeren van a hangsúly. Két evőkanál kókuszolajjal rendszeresen öblítsük át a szánkat, jó alaposan „rágjuk” össze az olajt, de pár cseppet is tehetünk a fogkefénkre, és ha alaposan megsúroljuk a fogainkat, szinte teljesen megszabadulunk a sok betegséget okozó baktériumoktól, gombás fertőzésektől, aftától, és persze friss, üde leheletünk is lesz.

betöltés...