A kóbor kutya egyenesen a rendőrségre ment – ott megtalálta azt amit egész életében keresett

Gyakran fordul elő az, hogy a a rendőrség ment meg egy kutyát de az alábbi történetben ez nem egészen így történt. A lenti történetben szereplő kutya ugyanis ő maga ment be a rendőrségre és ezzel megkönnyítette az egyik rendőrtiszt dolgát.

Az eset tavaly történt, amikor az egyik délután Gorgi megjelent a Puerto Rico-i rendőrség épülete előtt Bayamón városában. Az ott dolgozók meglepődtek a kutya kedvességén de azonnal látták, hogy nincs gazdája és az utcán él.

“A kutya nagyon rossz állapotban volt, látszott rajta, hogy ki van éhezve, és különböző sérülések nyoma látszott bundáján”, mesélte Tony Montesinos a The DoDo-nak. “A kutyán látszott, hogy nagyon fél és búvóhelyet keres, adtunk neki enni és inni, aztán egy darabig még itt maradt velünk és elment.”

Másnap kiderült, hogy ez nem egyszeri látogatás volt. A kutyus másnap is megjelent a rendőrségen.

Mikor látták, hogy a kutya nem tágított és kimondottan élvezte a társaságukat, a rendőrök úgy döntöttek megmentik őt és nem engedik, hogy visszamenjen az utcára. Pénzt gyűjtöttek össze, hogy el tudják őt vinni majd az állatorvoshoz.

S így egy kutyával kevesebb lett az utcákon.

S mivel Gorgi már a rendőrség lakója lett, a munkatársak pedig az ő barátai, a kutya munkát is kapott. A rendőrség őrző-védő kutyája lett.

Itt büszkén feszít rendőr mellényében.

Amikor éppen nem őrzi az épületet, szépen pihen.

A legfontosabb feladata az, hogy kellemes társaság legyen a keményen dolgozó rendőrök számára.

“Ha ő itt van, mindenki egy kicsit nyugodtabb”, mondta Tony.

Gorgi egy olyan felmérésben is részt vett, melyben azt vizsgálták mennyire csökkenti egy kutya jelenléte a stresszt az irodában. A munkatársak szerint a kutya jelenléte ugyanis csökkenti a stresszt.

Egyértelmű, hogy Gorgi imádja munkáját – de legfőképpen azt, hogy végre van egy családja aki szereti őt.

“Mindenki szereti őt”, fejezi be a történetet Tony. “Életet végéig meglesz mindene, amire csak szüksége lehet.”

Milyen szerencse, hogy Gorgi aznap bement a rendőrségre!

betöltés...