Soha többé ne tegyél WC-papírt az ülőkére a nyilvános illemhelyeken!

Nyilvánvaló, hogy a köztéri WC-k nagyon undorítóak. Bizonyára mindenki ismeri a helyzetet, amikor kinyitjuk az ajtót és az ezt követő látvány undort vált ki bennünk.

A megoldás ilyenkor egyszerűnek látszik: egy kis WC-papír az ülőkére, amely gátat képez a bőrünk és a baktériumok között.

Végtére is, vannak már WC-k, amelyek már rendelkeznek ezzel az extrával.

Azonban az igazság egészen más. Soha ne tegyél többé WC-papírt az ülőkére. A WC-ülőkét nagyon ügyesen megtervezték.

Kevesen gondolnak arra, hogy ha WC-papírt tesznek az ülőkére, akkor gyomorfertőzést kaphatnak, vagy bélrendszeri betegséget vagy még ennél rosszabb is lehet. A speciálisan erre kialakított ülőkék nem felelnek meg a baktériumok életfeltételeinek, így a baktériumoka nem tudnak szaporodni a WC-ülőkén, tehát nem annyira ártalmasak a bőrrel való érintkezéskor. Tehát a WC ülőke gyártásakor a tervezők gondoltak erre a problémára. Azonban nem ez a helyzet a WC papírral.

Majdnem minden ember lemossa a WC-t használat után, de senki sem csukja le a WC fedelét. Ezért a baktériumok az egész teremben elszaporodnak, akár két méter magasságban is.

Természetesen a WC-papírt is elérik. Sőt, ellentétben a WC-ülőkével, a WC papír ideális hely a baktériumok számára. Ezért érdemes, ha minél kevesebb papír érintkezik bőrünkkel. Amennyiben lehet, használjunk kevés WC-papírt. Tehát a WC ülőke nem olyan nagy probléma, mint a WC-papír.

Szerencsére a szervezetünk eléggé jól védekezik a baktériumok ellen, azonban nem szabad ezzel visszaélni. Ezért a szakértők azt tanácsolják, hogy ezután ne alkalmazzuk ezt a módszert. Kivéve természetesen, ha van nálunk saját papír. Ki gondolt volna erre korábban? Előfordulhat azonban, hogy az undor még mindig nagyobb bennünk, mint a kockázat. Azonban jó tisztában lenni ezzel, mert ez egészen biztos veszélyforrás a nyilvános illemhelyeken.

betöltés...