Ilyen a dubai rendőrség rendőrautó állománya

Az ember sok hibát elkövet élete során, néhány egészen nagy ballépést is beleértve. Bármi is történik, egyet azért sose tegyünk meg: soha ne próbáljuk meg azt a butaságot, hogy megpróbálunk autóval meglépni a dubai rendőrség elől. Ennyire esélytelen próbálkozást még megfontolni is fölösleges. Dubai a világ egyik leggazdagabb országának, az Egyesült Arab Emírségeknek a legnépesebb városa. Ennek megfelelően ott a rendőrség sem küzd különösebb pénzhiánnyal. Olyannyira nem, hogy egyenesen a világ legdrágább és leggyorsabb autóit is képesek rendőrautóként szolgálatba állítani. Talán presztízsből, talán a várost jellemező luxus-összkép miatt, de tény hogy itt találhatók a Világ legbrutálisabb luxus rendőrautói. A felhőkarcolók és pálmafák városában persze nem csak százmilliós sportautókkal járőröznek a rendőrök, de szép számmal akadnak olyan járművek is, amik 300-400 km/órás sebességre is képesek. A dubai rendőrautók sorában a teljesség igénye nélkül megtalálhatóak a a Lamborghini , az Aston Martin , a Bentley , a Ferrari és a Chevrolet márkájú szolgálati járművek.

 

Az elképesztő autók persze valamilyen szinten a presztízsszempontokon kívül is indokolhatóak. Az autópályákkal és drága autókkal bőven ellátott városban gyakori a gyorshajtásból következő balesetek száma, melyek gyakran halálos kimenetelűek.

 Ilyen rendőrautók mellett azonban a gyorshajtók kétszer is megfontolják, hogy megpróbáljanak-e meglépni az igazoltatni kívánó rendőrök elől. Vicces adalék, hogy a szolgálatot teljesítő rendőrök állítása szerint a szuperautó-flotta bevezetése óta már több olyan eset is előfordult, hogy az emberek szinte könyörögtek az őrizetbe vételért, csak hogy kipróbálhassák milyen például Ferrariban utazni.

A tetemes lóerőkhöz persze csak a legjobb sofőröket engedik közel, éppen ezért a sportautókhoz beosztott rendőröknek egy speciális vezetéstechnikai tanfolyamon is részt kell venniük.

  Ennek fényében is érdekes, hogy a vezetési sztereotípiák ellenére a dubai luxus renrdőutók vezetői között igen szép számban vannak a nők.

Végül egy videó:

forrás

betöltés...