56 éve gondozza magatehetetlen feleségét ez a 84 éves idős bácsi!

Sokszor nem a hollywoodi forgatókönyvírók tollából születnek a legszerelmesebb történetek, hanem a hétköznapok szintjén derül fény arra, hogy két ember mennyire szereti egymást, milyen odaadással tekintenek egymásra, és hogy több együtt töltött évtized után is rajongásig kitartanak egymás mellett.

Ez az elszánt idős férj a bizonyíték arra, hogy vannak még odaadó, jóérzésű emberek a földön, akik a legnagyobb áldozatot is képesek meghozni azért, hogy annak, akit szeretnek, segíteni tudjanak.

A kelet kínai Shandong tartományban lévő kis faluban, Sunjiayu-ban Du Yuanfa már 56 éve megállás nélkül ápolja lebénult feleségét. Zhou Yuai reggeltől estig segítségre szorul, miután 1959-ben egy betegség következtében lebénult.

A 84 éves férfi hihetetlen emberségéről és törődéséről a People’s Daily Online számolt be. A gondoskodó férj korábban egy szénbányában dolgozott, de miután a most 76 éves feleségét 56 évvel ezelőtt megtámadta egy rejtélyes betegség, aminek következtében nem tudott többé mozdulni, otthagyta munkahelyét, és életét választottjának szentelte, mindvégig ápolta beteg feleségét.

Annak idején a családja egy rövid levélben közölte a férfival, hogy: „A feleséged megbetegedett, és nem képes mozogni, ágyban fekszik.”

Du azonnal felmondott, és elindult haza. Mikor belépett a házba, ott találta feleségét, aki szinte semmilyen mozdulatra nem volt képes. Megfordulni sem tudott, semmit nem tudott megtartani a kezében, még a kanalat sem, így etetni kellett.

A férfi nem hagyta cserben feleségét, hiszen annak idején megfogadta, hogy egészségben és betegségben is mellette áll, így azt mondta: „Ne aggódj, én mindig itt leszek veled, és gondodat fogom viselni.”

Du kerekesszéket szerzett Zhou-nak és több orvoshoz is elvitte. Sajnos a doktorok megállapították, hogy Zhou gyógyíthatatlan kórban szenved, és élete végéig ágyban fekvő beteg lesz.

Du-t több barátja is arra biztatta, hogy váljon el a feleségétől, hiszen így a saját életét is tönkreteheti, de a férfi hajthatatlan volt.

Azóta is kis, kőházukban élnek, a férfi intéz minden háztartási munkát, törődik asszonyáról, főz és mos rá. A szomszédok is sokat segítenek nekik, gyakran hoznak orvosságot és biztatják az elkötelezett férfit.

Minden természetes gyógymódot igyekeznek kipróbálni, de eddig nem jártak sikerrel. Szerencsére a helyi hatóságok is támogatják az idős szerelmeseket, akiknek minden segítség jól jön.

Filmbeillő történet az övék, sok ember számára lehetne Du igazi példakép.

betöltés...