Tűz ütött ki a farmer búzatáblájában. Nézd meg milyen HAJMERESZTŐ ötlettel rukkolt elő

Tűz ütött ki egy búzatáblában, de csak a gazda leleményességén múlott, hogy nem lett végzetes a kár!

A tarlótüzek pillanatok alatt képesek óriási sebességgel nagyméretű kárt okozni. Ha tűz üt ki a földünkön, és nem vagyunk, elég figyelmesek, az egész évi jövedelmünk odaveszhet. Ez a gazda lélekjelenlétének és kreativitásának köszönheti, hogy megmentette a földjét.

Az Egyesült Államokban, Brighton településen nagy vihar támadt, villámlani kezdett, és a lecsapódott villám következtében hirtelen lángrakapott Eric Howard 80 hektáros búzatábája. Alig telt el néhány perc, és máris 32 hektár lángolt. A gazda gyorsan felpattant a traktorára, és a mögé kötött tárcsa segítségével praktikus védősávot alakított ki. Ezzel az ötletével sikerült megakadályoznia, hogy a tűz tovább terjedjen, és így a helyszínre siető tűzoltók munkáját is megkönnyítette.

Colorado államban a szárazság miatt rengeteg veszélyes futótűz alakult már ki, ilyenkor nem csak a tarlókat, hanem házakat, és emberi életeket is felégetett már. Ezelőtt négy évvel közel 32 ezer lakost kellett evakuálni egy futótűz miatt, mely 7 ezer hektáron pusztított.

https://youtu.be/IdiLwjRVarM

betöltés...