A kép, ami őrületbe kergeti a netezőket: szerinted ki a legfiatalabb az alábbi nők közül?

Hátulról vizsgálva, mind a négy nőszemélyt 20 és 30 év közöttinek saccolhatnánk. Szerinted, mégis melyik lenne a legfiatalabb közülük? Fogad kérdés, nem igaz?

Amióta világ a világ, a nők folyton arra törekedtek, hogy életkoruktól függetlenül a hajuk egészséges és divatos legyen. Az ókori Egyiptomban például a tupírozást és a hajtűkkel való fodrászkodást alkalmazták ahhoz, hogy dúsabbnak tüntessék fel a hajkoronájukat. Mindemellett gyakori volt a paróka használata is, amit természetes hajból és a kecske gyapjújából készítettek. A hajfestés pedig legalább annyira népszerű volt az egyiptomi nők körében, mint napjainkban, csakhogy ők a zöld, kék, arany és szőke árnyalatokat részesítették előnyben.

A középkorban változott a trend: a nők hosszú hajat növeltek, amit előszeretettel göndörítettek be. Kontyaikból a laza hullámok omoltak a vállaikra. Míg a szegényeknek csak a vállig érő haj volt a megengedett. A reneszánsz korában pedig a csupasz homlok volt a divat: lehetőleg semmi se fedje a homlokot, még a haj sem, amit szívesen el is távolítottak a nők.

Napjainkban már az idősebb nők sem úgy viselik a hajukat, mint a mesebeli nagymamáink. Kezeléseket, kozmetikumokat, hajbővítményeket és egyéb trükköket vetnek be csakis azért, hogy fiatalabbnak, ápoltabbnak tűnjenek.

Mit szólsz, a képen látható nők közül melyik a legfiatalabb? Próbáld meg kilogikázni, és ne csalj! Csak akkor kukkantsd meg a helyes választ, ha már végképp feladtad.

A megoldás lentebb:

.

.

.

Meglepő vagy sem, a fotón látható nők mint 45 fölöttiek! A legfiatalabb 48, míg a legidősebb 54 éves! Íme a bizonyíték, hogy igenis be lehet csapni az időt, és az 50 éves is tűnhet 30-nak!

Balról jobbra haladva: Rae Martin, 54 éves; May Simpkin, 51 éves; Heike Doutine, 45 éves és Michelle Thomas, 48 éves.

betöltés...