Hogyan élnek a szegények és a gazdagok szerte a világon

A Dollar Street egy egyedülálló projekt, ami bepillantást enged emberek privát életébe a mindennapjaikon keresztül. 50 különböző országból származó 264 családról kb. 30 millió fotó készült a projekt keretein belül. A résztvevők közül van, aki mindössze havi 27 dollárból él, de van, aki több mint 10.000 dollárt tesz zsebre. Ez az éles kontraszt többféle szemszögből engedi láttatni az életet, és segít, hogy a megszokott dolgokra ezentúl másként tekintsünk.
Most a Dollar Project 7 családját ismerheted meg!

1. Butoyi család, Burundi – Havi jövedelem: 27 dollár

Imelda egy 41 éves, gyermekeit egyedül nevelő földműves. 2 szobás házában se víz, se villany nincs. Imelda a jövedelme 80\%-át élelemre költi, és a családjával együtt arról álmodik, hogy egyszer lesz egy jobb házuk.

Itt élnek most

Így néz ki náluk egy átlagos ebéd

A hálószoba

A forráshoz 40 perc alatt jutnak el

A gyerekeknek ezek a munkafüzetek a kedvenc játékai

2. Gacotera család, Fülöp-szigetek – Havi jövedelem: 194 dollár

A 40 éves Leo földműves és favágó. Születése óta ugyanabban a házban él. Felesége, a 36 éves Maria nem dolgozik. 3 fiút nevelnek. Jövedelmük felét költik élelemre. Jelenleg Leo és Maria egy új tetőre és egy nagyobb, új házra gyűjtenek.

A házuk

A nappali

A konyha

A kedvenc

Így néz ki a család álomotthona

3. Kiriny család, Oroszország – Havi jövedelem: 578 dollár

A 60 éves nyugdíjas, Vasiliy és 57 éves felesége, a társadalomismeret tanár Olga együtt élnek 17 éves lányukkal, Varvarával, aki még tanul. Lakásuk 2 hálószobás. Jövedelmük 70\%-át költik élelemre, és azt tervezik, hogy vásárolnak egy LCD tévét. A legnagyobb álmuk pedig, hogy egy új lakásba költözzenek.

Ebben az épületben élnek most

A hálószoba

A tanulósarok

A konyha

A család kedvence

4. Hilgenstieler család, Brazília – Havi jövedelem: 956 dollár

A 28 éves Vitor szerelőként dolgozik, a 37 éves Shelina pedig eladó. Van egy 4 éves lányuk, Helena. A család egy 3 hálószobás házban él, és a jövedelem 40\%-át költi élelemre. Álmuk, hogy vegyenek egy új autót.

Ez a házuk

A nappali

A konyha

A hálószoba

Helena kedvenc játékai

5. Moulefera család, Franciaország – Havi jövedelem: 2.895 dollár

Simo, a 42 éves technikus és Caroline, a 39 éves építész 2 gyereket nevelnek. A család egy 4 hálószobás házban él. A pár havi 600 dollár jelzálogot fizet, és a jövedelmük kb. 30\%-át költi élelemre. Telik nekik nyaralásra is – leginkább Marokkót szeretik -, és nem takarékoskodnak.

Ez a házuk

A nappali

A konyha

A gyerekszoba

A macskájuk

6. Västibacken család, Svédország – Havi jövedelem: 4.883 dollár

A 35 éves Jonas és 38 éves felesége, Tove mindketten vezető beosztásban dolgoznak. Van 2 fiúk és egy 4 hálószobás házban laknak. A havi bevételük 30\%-át költik élelemre. Jonas és Tove szeretnek utazni, és egy új autóra spórolnak. Számukra a családi fotóalbum a legértékesebb tárgy az otthonukban.

Ez a házuk

A hálószoba

A konyha

A gyerekek szobája

Könyvespolcok

7. Bi család, Kína – Havi jövedelem: 10.098 dollár

A család felnőtt tagjai az 57 éves Bi Hua, a felesége Yue Hen és unokahúguk, Meng a férjével. Mindannyian a családi vállalkozásban dolgoznak. Egy 3 szobás lakásban élnek, és jövedelmük 30\%-át költik élelemre.

Ebben az épületben laknak

A nappali

Ebéd

Az egyik hálószoba

Legértékesebb vagyontárgyuk ez a gitár

Természetesen a boldogság nemcsak a pénzről szól. Nagyon sok fontosabb dolog van, mint például a szeretet, a kölcsönös megértés, a tisztelet, a barátság. Az azonban vitathatatlan, hogy pénz nélkül nem lehet teljes életet élni, hiszen akkor nincsenek meg az olyan alapvető szükségleteink sem, mint a víz, az élelem vagy az otthon.

betöltés...