Tudtad? Ezért hordanak a sztárok lábméretüknél nagyobb magassarkút

Fény derült a hollywoodi hírességek titkára.

A méret a lényeg

Talán többen is felfigyeltünk már arra, hogy Hollywood krémje gyakran pár számmal nagyobb magassarkúban vonul végig a vörös szőnyegen, mint amekkora egyébként passzolna a lábukra. Elsőre persze gondolhatnánk, hogy ez csak amolyan sztáros hóbort vagy új trend, de egyikről sincs szó. A valódi oka ennél logikusabb.

Nem divatbaki

A sztárok magabiztos megjelenését kevésbé tudná biztosítani egy olyan cipő, ami ugyan passzol, viszont szorít és emiatt kellemetlenségeket okoz. Épp ezért viselnek egy-két mérettel nagyobb magassarkút, hogy megelőzzék a lábdagadást és fájdalommentesen vonulhassanak végig a vörös szőnyegen.

Mégis mennyivel nagyobb a cipő?

A fájdalom, rossz közérzet és a későbbi krónikus problémák elkerülése végett, a hírességek minimum egy mérettel nagyobb cipőt választanak. Ezek még kényelmesen viselhetők, nem esnek le a lábukról, de nem is kínozzák őket.

A szilikon talpbetét varázsa

Azért, hogy a nagyobb cipő ne csúszkáljon és semmiképp ne okozzon kínos pillanatokat, a stylistok szilikon talpbetétet csempésznek a magassarkúkba. Így elkerülhető a Hamupipőke-effektus, a lábbeli pont ott marad, ahol kell és a vérkeringést sem gátolja.

Szerintünk egyébként okos a megoldás, bár a hétköznapi életben mi inkább kényelmesebb cipőt választunk vagy olyat, ami eleve tartja a bokát. Ti mit gondoltok, alkalmaznátok a hírességek trükkjét?

betöltés...