15 hely, ami magával ragad bárkit, aki szereti az autós kirándulásokat

Az utazás táplálék a lélek számára, az autós kirándulás pedig a lehető legjobb változata ennek. Ha autóval mész, a saját ritmusodban utazhatsz és nézhetsz meg helyeket. A végtelen utak között vannak olyanok, melyek rendelkeznek valamilyen különlegességgel, legyen az egy izgalmas kanyar, egy érdekes táj vagy csak az út változatossága.
A következő fotókon olyan utakat láthatsz, melyeken autózni életre szóló élmény lesz!

1. Út a Vörös parton – Kína

A kínai Liaoning tartományban lévő Panjinban található ez az út, ami végig visz a Vörös Parton, ami tulajdonképpen nem is egy tengerpart, hanem a világ legnagyobb mocsaras lápvidéke, ahol a vizet egy tengerifűféle borítja. Ősszel az egész terület karmazsinvörös színbe borul, éles kontrasztot alkotva a mellette elterülő sárga mezőkkel. A kettő között fut a hosszú, zölddel szegélyezett út.

2. 22-es számú főút – India

A festői Himácsal Pradesben szinte beleolvadsz a hegyekbe, amint a világ egyik legveszélyesebb útján autózol. A rengeteg kiszámíthatatlan, éles kanyar valódi kalanddá teszi itt az autózást, az adrenalinszinted az egekben lesz! Megnézheted, hogy két autó hogyan megy el egymás mellett, miközben csak az egyik számára van elég hely. Élvezheted a fenséges hegyek látványát India egyik legforgalmasabb hegyi útján.

3. Stelvio-hágó – Olaszország

2700 méteres magasságban fut a Stelvio-hágón átvezető út, ami az egyik legmagasabban lévő aszfaltos útja a Keleti-Alpoknak. Itt rendezik a Giro d’Italia kerékpáros versenyeket, ez az út csak nyáron járható. Hagyd inkább az autót, és válts két kerékre, hogy érezd, ahogyan az olasz szelek fújják a hajadat, miközben a világ egyik legszebb útján suhansz.

4. Atlanti-út – Norvégia

2005-ben neki ítélték az Évszázad Építkezése címet. Ez az egyik legizgalmasabb és legfélelmetesebb út a világon. A gyönyörű Atlanti-óceán adja a hátterét az útnak, ami Averøy szigetét köti össze a szárazföldi úttal 8 hídon keresztül. Itt autózni minden alkalommal más élmény az óceántól függően.

5. Hétmérföldes híd – USA

Floridában található az út, ami Middle Keys-t és Lower Keys-t köti össze. A híres Overseas Highway része, az egyik olyan útvonalé, amin az életben legalább egyszer át kell autózni. Az útról végig lenyűgöző a kilátás az Atlanti-óceánra, a Mexikói-öbölre és a gyönyörű floridai tengerpartokra. A végtelen kék ég és az óceán ezernyi árnyalata felejthetetlenné teszi ezt az autózást.

6. Sivatagi út – Egyesült Arab Emírségek

Az óriási sivatagban a hosszú út kitűnő az idegek megnyugtatására. Képzeld el a tikkasztó hőséget, a puha homokot és az autózást a kopár tájon, ahol egyszerre érezheted a sivatag halhatatlanságát és megújulását, miközben haladsz Dubai felé. Ebben az esetben igaz, hogy az út szebb, mint maga az úti cél!

7. Dzuluk – India

Egykor a Selyemút része volt ez az út, melyen 30 km alatt 100 hajtűkanyaron kell átjutnunk. A Himalája csúcsaira a legszebb kilátást tartogatja a világ egyik legszédületesebb autóútja. Még a legtapasztaltabb vezetők is összezavarodhatnak a kiszámíthatatlan kanyarok miatt. Kétségtelen, hogy ez az útvonal nem a gyenge idegzetűeknek való, végighajtani rajta pedig csak különleges engedéllyel lehet.

8. Út a víz felett – Xingshan, Kína

A világ egyik legszebb útvonalának tartják a folyó fölé épített utat. Hogy a természetet megőrizzék érintetlenségében, és elkerüljék azt, hogy hegyeket kelljen átvágni az út miatt, úgy döntöttek, hogy ezt az autóutat a víz fölé építik, követve a folyó kanyarulatait. Az útról káprázatos kilátás nyílik a hegyekre, csodálatos példája annak, hogy az ember hogyan élhet együtt harmóniában a természettel.

9. 12-es számú főút – USA

A Utah államot átszelő út szlogenje: Időutazás festői tájakon. Ezen az úton nyugodtan elveszhetsz az időben, miközben lenyűgöz a hegyvidék látványa, a szél által formált sziklaképződmények, a vidékies városok, a vászonra kívánkozó panorámák és a végtelenbe futó út.

10. Ruta 40 – Argentína

Az Andokkal párhuzamosan fut ez az út, amit a kalandkereső turisták jól ismernek. Hajtűkanyarjaival, sivatagos környezetével őrült vágtákat lehet itt tenni, különösen, ha megismerjük az úthoz kapcsolódó horror-sztorikat is! Ha az egész utat végig autózzuk, gyakorlatilag mindenben részünk lehet, amit a természet adhat: lesznek itt hegyek, tenger, sivatag és erdő is. Alaposan megismerhetjük rajta keresztül az országot.

11. Passage du Gois – Franciaország

Az Île de Noirmoutier szigetet köti össze a szárazfölddel ez a természetes útvonal, ami naponta csak néhány órán át járható. A világon az egyik legveszélyesebb útnak tartják, mivel áradás idején az egész út víz alá kerül. Az egyenetlen, köves, 4,3 km hosszú úton áthajtani igazi kaland, mert ha nem alacsony vízálláskor mész át rajta, az autód elsüllyed.

12. Szent Gotthárd-hágó – Svájc

Egykor Monte Tremolo néven ismerték a mai Szent Gotthárd-hágót, ami a világ egyik leglátványosabb autóútja. Szerpentinjeivel és a gyönyörű Svájci Alpokkal a háttérben lélegzetelállító panorámákat tartogat és garantáltan felejthetetlen autós élményt. Azért útközben ne add át magad teljesen a látványnak, mert az út sok éles kanyart tartogat!

13. “Elfeledett világ” – Új-Zéland

Már a neve is mutatja, hogy egy rejtélyes és kísérteties útról van szó, ami az ország legrégebbi útja. A Stratfordban található utat a helyiek kissé bosszantónak tartják, mert olyan, mint egy hullámvasút.

14. A Nagy óceáni út – Ausztrália

Az egyik legjobb vízparti útvonal a világon, ami Ausztrália déli határai mentén halad. A világ legnagyobb háborús emlékműve, melyet az I. világháborúban meghalt ausztrál katonák emlékére emeltek. A sziklákra és a Déli-Óceánra már-már szürreális kilátás nyílik az úton, melyet 3 nap alatt lehet végigjárni. Ezzel az autózással a legtöbbet hozhatod ki az ország tengerpartjából.

15. Hringvegur – Izland

Az izlandi Hringvegur vagy 1-es számú út az egyik leglátványosabb utazást teszi lehetővé a természet szépségei között. Vulkánokat, vízeséseket, gleccsereket, fjordokat, hófödte hegycsúcsokat csodálhatsz meg autózás közben. Ezen az úton számtalan látnivaló is elérhető, például Izland híres fekete homokos partjai. Ha télen jársz erre, és igazán szerencsés vagy, még az északi fényben is gyönyörködhetsz!

betöltés...