A ciszta kialakulásának mentális háttere

 Mi is a ciszta fizikai formájában?

A ciszta egy kötőszövettel körbeölelt, belül folyadékot vagy gázt tartalmazó hólyag, más néven tömlő. Az elnevezése is erre utal, a görög kystis, hólyag, tömlő szóból származik. Az esetek döntő többségében jóindulatú elváltozásról beszélhetünk.

Ciszták valójában folyamatosan nőnek, fejlődnek a testben. És ahogy kialakulnak, ugyan úgy el is tűnnek, felszívódnak. Ezért a legtöbb esetben nem is derül fény létezésükre, hiszen amíg nem okoznak fizikálisan érzékelhető panaszokat, nem fordulunk orvoshoz, tehát a létezésükről sem fogunk tudni.

A diagnózis – róka fogta csuka

Általában akkor diagnosztizálják, amikor az elhelyezkedése vagy esetleg mérete miatt panaszokat okoz, illetve ha egyéb orvosi szűrővizsgálat okán felfedezik létezését.

Igen am, de a hivatalos diagnózis bizony kétélű fegyver. Egyrészt nagyon örvendetes, hiszen amiről tudunk, az ellen célzottan tudunk tenni, tudunk ellene védekezni. Másrészről viszont az a gond, hogy az elménk működésének köszönhetően, amikor megkapjuk a diagnózist, azonnal bekapcsol a félelem. A félelem valójában nem más, mint koncentráció. A figyelmünket folyamatosan a cisztára fordítjuk, így egyfolytában energiával tápláljuk azt. Hiszen ahol a figyelem, ott az energia.

Energetikai és mentális háttér

A testet nem lehet csak egy fizikai anyaghalmazként vizsgálni. Pontosabban lehet, csak nem érdemes. Mert sok összefüggést nem fogunk meglátni, amik adott esetben közelebb vihetnek minket a gyógyuláshoz.

Az emberi létezés sokkal összetettebb, mint azt elsőre „látnánk”. A fizikai testünkön túl van egy éterikus, más néven energia testünk is (auránk). Ezek valójában nem elválaszthatóak, szorosan együtt működnek, léteznek.

Az energia testünkre leginkább gondolataink és érzelmeink hatnak. Az energia test rezgései, hullámai aszerint változnak, hogy éppen milyen mentális állapotban vagyunk. És ez az energetikai állapot, rezgés fog átíródni a fizikai testbe is.

Valójában így alakulnak ki a fizikai tünetek, betegségek. Innen ered az a megállapítás, miszerint minden betegség mentális eredetű (a lelki eredet nem egészen pontos). És ez bizony nagyon is igaz. Így ez alól a ciszta sem kivétel.

A ciszta eredendően nem más, mint energia góc. Olyan energia, ami nem tudott megfelelően áramolni. Fel lett tartóztatva, nem lett elengedve. Az energia olyan, mint a víz, folyamatosan áramolnia, változnia kell ahhoz, hogy tiszta maradjon. Az az energia ami nem tud áramolni, nem tud frissülni, egy idő után rezgésében lelassul, megkeményedik, elveszti lágy és tápláló hatását, betokosodik.

Amikor fájdalmat, bosszúságot, szenvedést dédelgetsz magadban, könnyen állhatod gátját a szabad energiaáramlásnak. Ez gyakran következik be akkor, amikor egy terved vagy vágyad nem valósult meg, vagy nem úgy, ahogy elképzelted. Ilyenkor dühös, bosszús leszel, vagy egyszerűen csak lelkifurdalást érzel magaddal szemben, mert nem tudtad teljesíteni a vágyad. Sok esetben elutasítod a megbocsátást. Nem tudsz tovább lépni, csak dédelgeted magadban ezt a haragot, dühöt, csalódottságot. Ezek a gondolatok és érzelmek mind energiák. És a sérelem hatására görcsössé válsz, tulajdonképpen felfújod magad. Nem engeded el ezeket a dolgokat, nem engeded áramolni az energiát. És ezek a visszatartott energiák fognak aztán megtestesülni a fizikai valóságodban. Akár egy ciszta formájában is.

A megoldáshoz vezető utak

A legfontosabb, hogy bocsáss meg magadnak és másoknak. Engedd el a problémát! Fogadd el, hogy az élet zajlik és áramlik! Néha látszólag úgy, ahogy Te az adott pillanatban talán nem szeretnéd. Ne dédelgess haragot! Hagyd áramolni az energiát! És főképp bízz magadban! Hidd el, hogy képes vagy rá, hogy meg tudod csinálni. A görcsös ragaszkodás megöli az életet, mert meggátolja az energia szabad áramlását.

Természetesen az energia tested rezgéseire külsőleg is lehet hatni. Ez a lényege az energia gyógyításnak is. Tehát a negatív energiákat el lehet távolítani a testből különböző technikákkal, és fel lehet tölteni friss, éltető energiával. Ezeknek a technikáknak a segítségével a cisztás elváltozások is kezelhetőek természetesen.

De ne felejts el: a gyógyuláshoz valójában Te kellesz. Te vagy a kulcsa a megoldásnak. És amíg az energiát feltartóztatod, amíg akadályozod annak áramlását, és dédelgeted magadban kudarcaid, sérelmeid energiagombócait, addig minden csak tüneti kezelés lehet.

Fogadd el az életet! Fogadd el önmagad! Merj kérni segítséget! És bízz magadban!

Földi Gábor

betöltés...