Amikor a nő kinyitotta halott édesapja pénztárcáját, olyat talált benne, amire az egész életét megváltoztatta

Több évtizedes titokra derült fény.

Alison Holderness szülei félelmetes titkot őriztek, és úgy döntöttek, ezt a titkot a sírba is magukkal fogják vinni. Majdnem így is lett – írja a Daily Mail.

Amikor a nő édesapját is elveszítette, átnézte a tárcáját és megtalálta benne egy ismeretlen baba fotóját, aki az édesanyja karjaiban van. Nem tudta, ki lehet a baba, de érezte, hogy ami ki fog derülni, megváltoztatja majd az életét.

A kép hátuljára csak annyi volt ráírva, hogy Amanda. Egyelőre ennyit tudott, de mivel édesanyja már korábban, 1996-ban meghalt, több információt tőle sem tudott begyűjteni.

Alison nyomozásba kezdett, majd szép lassan felgöngyölítette a szálakat. Kiderült, hogy édesanyja még 20 éves korában hozta világra a nővérét, Amandát, akiről soha nem beszélt, és aki Etipópiában dolgozik tanárként már közel húsz éve, és Jane-nek hívják.

Alisonnak nagyon fájt, hogy édesanyja nem osztotta meg vele a titkát, hiszen nagyon jó volt a kapcsolatuk, bízhatott volna benne.

Végül az Egyesült Királyságban futó Long Lost Family kutatta fel a Alison testvérét, Jane-t, akit Oxfordba is elvittek, hogy a testvérek találkozzanak végre egymással.

– Amikor édesapám meghalt, elmentem a házukba, hogy elrendezzem a holmijaikat. Az éjjeli szekrényben megtaláltam apám levéltárcáját, amiben a fotók voltak. Egyiket sem láttam korábban. Először azt hittem, a baba én vagyok, aki anyám karjában van, de a hátoldalára az volt írva, Amanda. 1951-ben készült a kép, és akkor én még nem is éltem. – mesélte Alison.

A műsor munkatársai megtalálták az örökbefogadási papírokat, így kiderült, Elizabeth Jane Furzey-re változtatták meg a nővér nevét. Az is kiderült, hogy az örökbefogadók már elhunytak.

Jane egyébként tudta, hogy örökbefogadott gyerek, de mivel félt attól, hogy igazi családja elutasítja őt, meg sem próbálkozott a felkutatásukkal.

Szerencsére testvére, Alison megkereste őt. Amikor végre megpillantották egymást, sírni kezdtek.

Jane és Amanda édesanyja vélhetően azért adta örökbe Jane-t, mert amikor a kicsi megszületett, nem volt házas és második gyermekét, Alisont már egy másik férfinek szülte, akihez hozzá is ment.

 

betöltés...