Rejtett kamerát szerelt fel, hogy meglesse mit csinál a kutya, amikor ő nincs otthon. Szívszorító dolgot tapasztalt!

Az állatok érző lények, sőt intelligensebbek, mint azt gondolnánk, de erről gyakran megfeledkezünk. Az alábbi videóban olyan kutyatulajdonosokat láthatunk, akik gyakran hagyják magukra a kedvencüket, miközben ügyes-bajos dolgaikat intézik a városban, de különösebben nem zavarja őket, hogy a négylábú barátjukat egyedül hagyják, hiszen mi baja lehet, biztonságban van, és pár óra múlva úgyis hazaérnek.

Nos, ez nem így van. A rejtett kamerás felvételek másról árulkodnak. A képsorok alapján az ebek nagyon rosszul viselik, ha egyedül maradnak a lakásban. Az egyik németjuhász még a pórázát is leveszi a polcról, “mondván”, hogy ő szívesen viselné azt, csak vigyék magukkal, és ne hagyják bezárva egy szobában. Ennek hangot is ad, szívfacsaró nyüszítésbe kezd, aminek hatására a gazdik szeméből könnycseppek gördülnek ki.

Daniel Mills, a Lincoln Egyetem professzora szerint a kutyák jobb agyféltekéje válik aktívvá, ha negatív, rossz érzések kerítik hatalmukba, ha viszont örülnek, boldogak, akkor a jobb agyféltekéjük dominál.

A Bristoli Egyetem doktora, Emily Blackwell játékokkal igyekszik segíteni azon kutyatulajdonosoknak, akik kénytelenek magukra hagyni a kedvencüket, hiszen ezek a tárgyak elvonják némileg az állatok figyelmét arról, hogy egyedül maradtak, így pedig kisebb stresszhatásnak és idegeskedésnek lesznek kitéve.

Szóval, legközelebb kétszer is gondoljuk meg, hogy bezárjuk-e a kutyánkat a lakásba, vagy ő is jöhet velünk, hiszen a lényeg, hogy együtt legyünk.

betöltés...