Azokat az embereket, akiket gyerekként nem szerettek ezt a 7 viselkedést produkálják felnőttként

Azok az emberek, akik kevés szeretetben részesültek kisgyerekként, ilyen felnőtté válnak!

A gyerekkor minden egyes ember életének meghatározó időszaka. A gyerekkorunk minősége kihathat akár az egész életünkre is, ezért sem mindegy, hogy egy szerető családban nevelkedünk, vagy egy olyan környezetben, ahol nem kapunk elég szeretetet. Azok a gyerekek, akik kiskorukban nem kapnak elegendő szeretetet, jellegzetes tulajdonságokat hordoznak:

1. Bizalom hiánya

A mások iránti bizalom hiánya az egyik legegyértelműbb jele a szeretethiánynak. Sajnos az ilyen személyek kisgyerekként már számos csalódáson, bizonytalanságon mentek keresztül, ami egy életre rányomta a bélyegét a társadalommal való kapcsolataikra.

2. Bukástól való félelem

Egy szerető családban a szülők tudatosítják gyermekeikben, hogy a kudarc nem jelenti a világvégét. Ám ahhoz, hogy ezt a gyerekek felfogják szeretetre és türelemre van szükség a szülők részéről. Támogatás és odafigyelés hiányában a gyerek magától képtelen erre rájönni, így, szinte egész életében rettegni fog a bukásoktól, kudarcoktól.

3. Szorongás és depresszió

A keserű gyerekkori élmények lelkileg tönkreteszik az amúgy is edzetlen, fiatal szellemiséget, s ez a fajta lelki sérülés előbb vagy utóbb valamilyen rendellenességben megmutatkozik.

4. Túlérzékenység

Azok a gyerekek, akik nem részesülnek elegendő szeretetben, gyakran túlzott érzékenységet produkálnak a kritikával szemben. Ez abból a hamis tévképzetből származhat mely szerint, a gyermekkorában történt összes probléma miatt őt hibáztatták a szülei. Felnőtt korban pedig akár olyan dolgok miatt is bűnösnek érezheti magát, amihez tulajdonképpen semmi köze sincs.

5. Kötődési problémák és bizonytalanság

A bizonytalanságnak hátterében az áll, hogy egész gyerekkor alatt senki nem nyugtatta őket, ha kétségek gyötörték, s mivel nem volt egy biztos személy sem az életükben nem csoda, hogy felnőttként senkihez sem tudnak bizalommal kötődni.

6. Rossz kapcsolatok

Nagyon általános jelenségnek mondható, hogy a kevésbé szeretett gyerekek élete telis-tele van mérgező kapcsolatokkal. Ez azért történhet meg, mert nem tudnak különbséget tenni a jó és a rossz között, mivel erre senki nem hívta fel a figyelmüket gyerekként. Kénytelenek a saját bőrükön megtapasztalni mindazt, amire szüleik felkészíthették volna őket.

7. Alacsony érzelmi intelligencia

Az ilyen embereknek sajnos olyannyira alacsony az érzelmi intelligenciájuk, hogy a saját állapotukat, érzelmeiket sem képesek meghatározni. Gyakran magukba fojtják érzéseiket, hiszen gyerekkorukban sem kaptak visszajelzést az érzelmeikre. Az ilyen személyek élete nem könnyű, hiszen kisgyerekként elemi szükségletektől (szeretet, törődés, figyelem, odaadás, törődés) estek el.

betöltés...