Kéz a kézben haltak meg 62 év házasság után – Úgy haltak meg, ahogy éltek: kéz a kézben, mindössze 4 óra különbséggel

Manapság kevés példát látni arra, hogy egy házaspár betartsa, amit házasságkötéskor fogadnak meg: együtt leszünk, “amíg a halál el nem választ”. Egy kaliforniai házaspárral azonban pontosan ez történt. Don és Maxine Simpson gyerekei és unokái már korábban is szentül meg voltak győződve róla, hogy ezt a két embert egymásnak teremtette a sors – amit a haláluk ékesen bizonyított.

“A szívem mélyén mindig is tudtam, hogy ennek így kell lennie. Ahogyan együtt voltak egész életükben, ugyanúgy elmenni is együtt fognak” – mondta Melissa Sloan, az idős házaspár egyik unokája. Két héttel ezelőtt Don elesett, és eltörött a csípőcsontja. Azonnal kórházba vitték, ám hiába kapott meg minden szükséges ellátást és törődést, állapota csak rosszabbodott. Ekkor a nagymama állapota is romlani kezdett. Maxine már évek óta küzdött a rákkal, egészen addig azonban stabil volt az állapota.

“Emlékszem, telefonon beszéltem a húgommal, miután a nagyit kórházba vitték. Mondtam neki, hogy tennünk kell valamit, méghozzá a lehető leggyorsabban, hogy ők újra együtt lehessenek” – folytatta Melissa. Végül összeült a családi tanács, és úgy döntöttek, hogy a kialakult helyzet ellenére – vagy annál inkább – a két embernek minden eddiginél jobban szüksége van egymásra. Ezért úgy döntöttek, otthoni ápolásra rendezkednek be, és a családi egyik kiürített szobájában helyezik el a két betegágyat.

“Annyira közel toltuk egymáshoz a két ágyat, amennyire csak lehetett. Így meg is érinthették egymást, amikor csak akarták” – mesélte Melissa. Abban a pillanatban is egymás kezét fogták, amikor Maxine meghalt. “A nagypapa légzése azután állt le, hogy az ápoló kivitte a nagyi testét a szobából. Egy percig sem akart imádott felesége nélkül létezni, ez tisztán látszott. Négy óra telt el mindössze kettőjük halála között” – idézte fel könnyes szemmel az unoka. “Az egész tényleg elképesztő – egy igaz szerelmi történet.”

betöltés...