Ezzel az egyszerű otthoni teszttel leellenőrizheted a pajzsmirigyed állapotát!

Ötven évvel ezelőtt, egy zseniális orvos, Dr. Broda Barnes rájött arra, hogy ébredés után a testhőmérséklet változása a pajzsmirigyek állapotáról árulkodik. Ezzel kapcsolatban tanulmányt is írt, és egy tesztmódszert is kitalált, amelyet otthon is el lehet végezni.

Annyi a dolgunk, hogy lefekvés előtt készítsük elő a lázmérőt, győződjünk meg róla, hogy 35 Celsius fokon áll a mutató. Reggel, ébredés után tegyük be a hónaljunk alá a készüléket 10 percre.

A pajzsmirigyek megfelelően működnek, ha reggel a testhőmérséklet 36.5 és 36.8 Celsius fok között van.

Amennyiben 36.5 Celsius fok alatt van a testhőmérséklet, akkor ez pajzsmirigy alulműködésre utalhat. Tünetek: fáradtság, hajhullás, memóriazavarok, depresszió, kevés energia, fejfájás, fertőzések, koncentráció zavarok.

Ha viszont meghaladja a 36.8 értéket, akkor a pajzsmirigyek túlműködéséről beszélhetünk, és lehetséges, hogy valami belső gyulladás alakult ki, ezért igyekeznek mindent megtenni a pajzsmirigyek, hogy a szervezet legyőzze a betegséget.

A tesztet három napig, minden reggel ismételjük meg, hogy biztosra mehessünk. Ezután érdemes orvoshoz fordulni, ha valami nincs rendben a testhőmérséklettel. A nők esetében a menstruációs időszakon kívül érdemes elvégezni a tesztet.

betöltés...