7 dolog, amit soha ne tegyél, mikor a szerelmeddel veszekszel

Veszekedés közben nagyon könnyű egyetlen szóval vagy tettel megbántani a másikat. A neheztelés pedig jóval a veszekedés után is megmaradhat, lerombolva ezzel a kapcsolatot.
Most megtudhatod, mik azok, amiket soha, de soha ne tegyél, mikor a szerelmeddel veszekszel!

7. Ne vonj be más családtagokat a vitába

A vitátok csakis kettőtökre tartozik, senki másra. Azzal, hogy bevonod a szüleidet is a konfliktusba, az egész veszekedést egy nagy családi zűrzavarrá változtatod. Ha a kapcsolatodban már újra harmónia van, a többi családtag akkor is emlékezni fog mindenre, és adandó alkalommal fel fogja használni az információkat ellened vagy a párod ellen.

6. Kerüld az erőszakot

Veszekedés közben az emberek hajlamosak a legrosszabb oldalukat is megmutatni. Egyesek, hogy bizonyítsák az igazukat, még az erőszaktól sem riadnak vissza. Ne hagyd, hogy te vagy a párod erre a szintre jussatok el! A szeretett ember által okozott fizikai fájdalom megöl minden olyan érzést, ami két embert összeköthet.

5. Ne keverd a dolgokat

Ha a veszekedés kiváltó oka egy kupac mosatlan edény, akkor ez maradjon is így. Ne hozd fel a párod összes, múltban elkövetett hibáját, mert így egy egyszerű háztartási problémából egy óriási konfliktust gyárthatsz. Ennek következtében pedig a párodban felmerülhet a kérdés, hogy érdemes-e folytatnia egy olyan kapcsolatot, ahol ennyi elvárásnak kell megfelelnie.

4. Soha ne beszélj válásról

Amikor egy veszekedés során azt mondod, “Váljunk el!”, a legnagyobb bántást követed el. Ezek a szavak ugyanis mélyen sérthetik a párod érzéseit. Minél gyakrabban vagdalkozol ezzel, a válás annál hamarabb be is fog következni. Ha szeretitek egymást, soha ne beszéljetek a különválásról.

3. Soha ne távozz a veszekedés közepén

Egyszerűen elmenni otthonról egy veszekedés közben azt mutatja, mennyire kényelmetlen neked a pároddal egy fedél alatt tartózkodni. Bevágod magad mögött az ajtót, és kirohansz a sötétbe, megoldatlanul hagyva a konfliktust – a párod ezek után az érettségedet fogja megkérdőjelezni. Sokkal jobb, ha megvárjátok, míg mindketten lenyugszotok, és felnőtt módon átbeszélitek a dolgot.

2. Ne aludjatok külön

A különalvás azt mutatja, hogy nem álltok készen rendbe hozni a dolgokat. Ha mindent a szokásos napi rutinotok szerint csináltok, tehát együtt is alszotok, az javítja a hangulatot, és segít gyorsabban megoldani a konfliktust. Lehet, hogy egyelőre egymásnak hátat fordítva fekszetek, de talán reggel már egymás karjaiban ébredtek, elfeledve az esti veszekedést.

1. Soha ne veszekedj nyilvánosan

Ha megengeded magadnak vagy a párodnak, hogy nyilvános helyen veszekedjetek, akkor vagy egymást nem tisztelitek eléggé, vagy a körülöttetek lévőket. Nem kell a szennyest mások előtt kiteregetni, sokkal jobb, ha mindent otthon, a négy fal között beszéltek át.

betöltés...