10 briliáns ötlet április 1-jére

Lassan, de biztosan közeledik a bolondok napja. Az egyes magyarázatok szerint a keltáktól eredő szokás úgy tartja, hogy akit április 1-jén sikerült rászedni, az lesz április bolondja. A kora tavaszi ugratásoknak szerencsére szerteágazó hagyománya alakult ki hazánkban is, amit most mi is megfejelünk néhány tippel.

A magyar néphagyományban leginkább a rémhírek terjesztése, illetve az egymás megtréfálásának szokása alakult ki, amiknek célkeresztjébe leginkább a fiatalok kerültek. Gyakori eset volt, hogy ezen a napon az idősek elküldték a gyerekeket a boltba szúnyogzsírért, trombitahúrért vagy esernyőmagért.

Az átverésekre monumentális, országos szintű példákat is említ a szakirodalom. 1962-ben az egész svéd nemzetet verte át az ottani állami televízió. Április elsején a TV fekete-fehérben kezdte sugározni műsorát. Kis idő múlva megjelent a képernyőn az állomás technikai szakembere, aki bemondta, hogy érzékelték a hibát, s javasolta, hogy a készülék előtt ülő nézők húzzanak egy harisnyanadrágot a TV-re, ettől színes lesz a kép. Svédország szerte többszázezer háztartásban került így április elsején harisnya a televíziókra.

Ültess fűmagot a kollégád billentyűzetébe

… az eredmény nem marad el

Szerelj légkürtöt az ajtó mögé

Használd a bevásárlókocsit

Kend be a szappant színtelen körömlakkal

Szerelj légkürtöt a légrugós irodai székre

Tegyél egy sor zsírkrétát az ablaktörlő alá

… az eredmény nem marad el

Szedd ki a tölteléket a kekszből, majd pótold fogkrémmel

Használd kreatívan a Post it-et…

… és a folpack-ot is

Szoríts egy kábelkötegelőt egy illatosítóra, és fuss

forrás

betöltés...