Az 5 éves kislány felébred és meg sem tud mozdulni – az orvosok megnézik a haját és rájönnek miért

Az 5 éves Kailyn egyik reggel felébredt és meg sem tudott mozdulni. Az orvosok olyan dolgot fedeztek fel nála, amire most az édesanya mindenkinek szeretné felhívni a figyelmét.

Itt van a nyár ami a gyerekek számára az egyik legjobb időszak. Strandolás, úszás, játék a szabadban, melyik gyerek ne imádná ezt. Sajnos a nyár folyamán is hallhatunk arról, hogy a kullancsok fertőzést okozhatnak és nagyon sok ember nincs tisztában azzal, milyen veszélyes lehet egy kullancscsípés.

A csípést követően megjelenő viszketés vagy piros folt nem mindig tűnik fel a szülőknek, hiszen nem is tudják, hogy ez egy kullancscsípéstől is származhat. De az is előfordul, hogy a gyermeknek furcsa tünetei vannak.

Jessica Griffin nagyon megijedt, amikor egyik reggel az ágyban találta 5 éves lányát, aki mozdulni sem tudott.

Az édesanya ezek után arra szeretné figyelmeztetni a szülőket, hogy minden nap alaposan nézzék át a gyermekeik testét és bőrét.

Jessica egyik reggel bement kislánya szobájába és látta, hogy nagyon furcsán viselkedik sőt beszélni sem tud rendesen.

Az anya azonnal elvitte őt a Mississippi Egyetemi Orvosi Központba, ahol a kislányt azonnal megvizsgálták.

Azonnal megállapították, hogy egy kullancscsípés miatt bénult le, írta az anya a Facebook-on ..

A kullancs csípése az egész immunrendszerre hat, emberek és állatok esetében egyaránt. A csípés bénuláshoz sőt az emberek esetében halálos fertőzéshez is vezethet.

Kaylin a kórházban maradt, megfigyelés alatt tartották,  a szülei nagyon aggódtak érte.

“Egyfolytában imádkozunk azért, hogy jobban legyen. Szörnyű ez az egész, annyira megijedtünk. ” – írta az édesanya.

Szerencsére a kislány megkapta a megfelelő kezeléseket.

Az anya egy következő bejegyzésben azt írta a Facebook-on, hogy kislány már egészséges.

Ezt kell tudni a csípés okozta bénulással kapcsolatban:

* A  Real Insurance szerint a kullancscsípés okozta bénulás a csípéstől számított  2-7 nap múlva lép fel, első jele lehet a nehéz fáradt láb és ezek után léphet fel a bénulás

* Másik nagyon fontos tünete lehet a karokban és a lábban megjelenő fájdalom, ezek után a légzőrendszerben görcsök léphetnek fel és ez halálhoz is vezethet

* A nagy ízületek bénulása az embereknél és az állatoknál is felléphet, gyerekek esetében legfőképpen a 10 év alattiakat érinti.

Szerencsére ez a történet jól végződött, a kislány meggyógyult. Ennek ellenére nagyon fontos, hogy Jessica üzenetét minél többen elolvassák.

betöltés...