Így tudsz elaludni 1 percen belül

Nagyon sok ember küzd nyugtalan alvással vagy álmatlansággal, ami nem csak a következő napunkra lehet negatív kihatással, de az egészségünkre is.

A szorongás és a fáradtság is okozhat álmatlanságot. Egy lány, aki ettől szenvedett, segítséget kért egy szakembertől a problémára, aki meditációs tanácsokkal és oktatással foglalkozik. Azt javasolta, hogy feküdjön hanyatt a lány, csukja be a szemeit, lélegezzen jó mélyeket az orrán keresztül és 4 másodpercig fújja ki a levegőt. Aztán lélegezzen 7 másodpercen át befelé, majd 8 másodpercen át kifelé. Ugyanezt a módszert (4-7-8) meg kell ismételni még egyszer.

A légzések között lehet tartani pár másodperc szünetet. A gyakorlatok ellazítják az egész testet és kilégzés során csökkentik a pulzusszámot.

Furcsának tűnhet ez az egész, viszont nagyon hatásos. Különösen azok számára lehet hasznos, akik rosszul alszanak vagy nehezen tudnak elaludni esténként. Ez a légzés gyakorlat csökkenti az adrenalin szintjét és megnyugtatja az egész testet. Miközben másodpercekig koncentrálunk a lélegzetre, addig kilégzéskor a szívritmus lassul, nyugtatja az idegrendszert miközben a légzésre összpontosítunk.

Andrew Weil, egy orvostudománnyal foglalkozó szakember tanulmányozta a módszert, és kiderült, az indiai mesterek sokáig alkalmazták ezt a módszert a meditáció és a teljes kikapcsolás esetében.

betöltés...