15 zavarba ejtő titok, amit a légitársaságok sohasem árulnának el

Repülőgépen csak üveges vizet ihatunk, de jégkockát se kérjünk az italokba.

Nagyon sokan tartunk a repüléstől. Tudjuk, hogy biztonságos, de 9000 méter magasban hajlamosak vagyunk a lehető legrosszabbra eshetőségre gondolni.

Pedig van egy csomó más dolog is, ami miatt aggódhatnánk. A Redditen most például a nagy légitársaságok alkalmazottjai osztottak meg egy-két zavarba ejtő titkot. Figyelmeztetünk: ezek biztosan eszedbe fognak jutni, amikor legközelebb repülőre szállsz!

1.

“A két pilótának különböző ebédet szolgálnak fel, és semmit nem adhatnak egymásnak a sajátjukból. Így kerülik el az esetleges ételmérgezéseket.”

2.

“Egy egész listányi kellék van, ami nélkül még megengedik, hogy felszálljon a repülőgép.”

3.

“Gyakorlatilag az összes kereskedelmi repülőgépen van egy-két holttest.”

4.

“Egyszerre dolgozom több légitársaságnak is gépészként. Folyamatosan olyan gépeken dolgozom, amikkel nem elhanyagolható gondok vannak.”

5.

“A repülőgépeken csakis üveges vizet igyatok, mert a víztárolókat nem tisztítják túl rendszeresen, így az ottani víz tele van baktériumokkal. Maradjatok az üveges italoknál.”

6.

“Régebben légiforgalmi irányító voltam. Egy csomó rémtörténetet hallottam olyanokról, akik összeomlottak munka közben. Olyan is előfordult, hogy mindkét pilóta elaludt repülés közben.”

7.

“Amikor az óceánok felett repülünk, mindig vannak több ezer kilométeres szakaszok, ahol semmilyen módon nem tudnak lekövetni. Ezeken a szakaszokon gyakorlatilag “eltűnnek” a repülőgépek.”

8.

“Időnként kitakarítjuk a repülőgépeket. Hogy milyen gyakorisággal, az nagyon változó. Néha heti 1-2 alkalommal. Máskor egy teljes hónap is eltelik a nagytakarítások között.”

9.

“Régebben egy nagy légitársaságnak dolgoztam. Láttam, ahogyan a rakodók kinyitogatják a bőröndöket. Átkutatták a csomagokat, és elloptak ezt-azt.”

10.

“Korábban a katonaságban foglalkoztam repülőgépekkel, majd repülőtereken kezdtem dolgozni. Rengeteg hibát találtam használatban lévő gépeken: olyanokat, amivel nem engedtek volna felszállni a katonaságban. Minden alkalommal szóltam a gépészeknek, a repülőgépek mégis felszálltak.”

11.

“Hajnalban, alkonyatkor és éjszaka nagyon veszélyes repülni. Ezekben az időszakokban a leggyakoribbak a madarakkal kapcsolatos balesetek.”

12.

“Sohase kérjetek jeget az italotokba, mivel a jégkockatartót sem tisztítják.”

13.

“A személyzet sokszor másnapos, vagy felírt gyógyszereket szednek, hogy folyamatosan mosolygósak lehessenek.”

14.

“A repülőgéptörzsön lévő fém vastagsága körülbelül 3 mm vastag. Repülés közben rengeteg mikroszkopikus repedés keletkezik a szárnyon.”

15.

“Ne nyúljatok a lehajtható asztalokhoz. Az utasok azon szokták pelenkázni a gyerekeiket.”

betöltés...