14 őrült dolog, ami más országban normálisnak számít

Minden országnak megvannak a saját törvényei és hagyományai. Olyan sajátosságok, melyek furcsának vagy idegennek tűnhetnek egyes más országokban. Ezzel nincs is semmi gond. Bár vannak olyan hagyományok, amelyek más országokat kifejezetten sért. Valahol meg kell húzni a határt. Nagy beleszólása úgysincs senkinek sem ezekbe.

Mutatunk nektek egy válogatást ezekből.

Dél-Koreában egy újszülött gyerek az 1 éves.

Egyes országokban az újszülött gyermek életkora 1 évvel indul. Nem a születésnapjától fogva számolják a korát. Egyébként is a holdújévtől számolnak. Tehát ha a gyerek a holnaptár 12. hónap 29. napján született, akkor a holdújév első napján 2 éves lesz. Valójában pedig csak pár napos ugye. Használják egyébként a modernkori gregorián naptárat is. Iskoláztatáshoz, házassághoz stb.

Indiában egyes nők egy fával házasodnak össze

Ennek a hagyománynak az oka a horoszkóp. Ezek a nők a Mars bolygó erős befolyása alatt álló emberek, akiknek nem lehet boldog házasságuk és a férjükre csak boldogtalanságot és rontást hoznak. Így először egy fával házasodnak össze, hogy az átok a fára kerüljön. Ezután házasodhatnak össze férfival.

Indonéziai Sunda nép tányér helyett banánleveleken eszik

Regrann from @makan.doeloe – Thank you for coming @thefoodxplorer – makan bersama bareng bareng seru nih sambil botram, makan dialas daun. . Cobain sensai makan keroyokan ke Riung Botram yuk @riungbotram . Diatasnya Makan Doeloe Foodcourt. @makan.doeloe . Harga Paketnya mulai IDR 35k . Ayam Goreng/Bakar, Nasi Putih, Tahu Tempe, Perkedel, Ikan Asin, Tumisan Sayur, Lalapan, Kerupuk, Sambal 3 macam, Teh Tawar, Es Campur . Lantai 3 juga tersedia ruangan tertutup untuk Meeting, Arisan, Ulangtahun, Acara Keagamaan . Riung Botram Jl. Pajajaran no 136 (dekat bandara husein) . —— #thefoodxplorer #riungbotram #botram #handsinframe #food #kulinerbandung #makandoeloefoodcourt #makandoeloe #foodie #icare #levelup #ayambakar #ayamgoreng #bandung

BANDUNG EVENTS OFFICIAL (@bandungevents) által megosztott bejegyzés,

Ez a trópusi országokban nem ritka. Ez egy speciális lakoma, amelyet úgy neveznek, hogy “botram”. Egy botram alatt mindenki egyenlő társadalmi státuszától függetlenül. És csak kézzel ehetnek. Nem használhatnak evőeszközöket.

Nepálban létezik a Kumari istennő kultusza, aki egy kislány

Nepálban úgy vélik, hogy Thaleju hindu istennő földi megtestesítője kislányokat száll meg. Kicsit hasonlít a Dalai Láma új inkarnációira az egész folyamat. Szerzetesek és asztrológusok munkája. Számos Kumari van az országban. A leghíresebb a Royal Kumari, amely Katmanduban él. A látogatók ajándékokkal halmozzák el remélve, hogy megáldja őket.

Ideiglenes kunyhó a Sukkot-ünnepre

A zsidó családok a Sukkot-ünnepe előtt ideiglenes lakást bérelnek, vagy kunyhót építenek az udvarba. A Sinai-sivatagban lévő zsidók vándorlásának emlékére. Ez szent kötelességnek számít. Ha nem tudsz élni benne, akkor legalább naponta kétszer ott kell étkezned.

Kínai metróalagút, amely átmegy az épületeken

Kínában Chongqing városban a magasvasút áthalad a lakóépületeken. Egyesek felháborodtak rajta, míg mások elismerik az építészeti jelentőségét. Japánban egy irodaházon az autópálya megy keresztül.

A Fülöp-szigeteken a gyorséttermekben vehetsz hatalmas adag ételeket is

Itt csupán arról van szó, hogy sokan szeretnek nagy társaságban enni a barátokkal. Van erre egy külön szavuk is a “barkada”. Ez más országokban is például Szaúd-Arábiában is megszokott.

Pakisztánban a motorkerékpár az családi jármű

Kényelmi megoldás. Vicces ilyeneket látni az interneten de sajnos ennek a szegénységhez van köze. Ezeknek az embereknek nincs más választásuk.

Egyiptom és a KRESZ

Náluk inkább csak tájékoztató jelleggel vannak szabályok.

Olaszországi narancs-csata

Minden évben február végén vagy március elején van az Ivreian karnevál. Narancs-csata zajlik ilyenkor. Az emberek narancsokat dobálnak egymásra, mint mások a hógolyót. Egy uralkodó zsarnok elleni felkelés szimbóluma ez a fesztivál.

Németországban van egyházi adó

A Kirchensteuer egy egyházi adó, amelyet Németország vallási közösségeinek adnak. Az adó összege a jövedelemadó összegének 8-9\%-a.

Ausztráliában a választás elmulasztása miatt bírságot szabhatnak ki.

Tasmania-ban 26 dollár volt a bírság. Ennyit kellett fizetni a választás elmulasztásáért.

Cholitas, a női birkózok csoportja

Bolíviában létező sport. Itt nők vannak és nem könnyed sportmezben, hanem színes buja szoknyákban és fényes blúzokban kell birkózniuk. Nem hivatásos sport és a küzdelmet gyakran kell kombinálni egyes otthoni feladatokkal.

La Chancla

A papucs, mint fenyítő eszköz. Elsősorban a nagymama használja a rakoncátlan unokái fegyelmezésére.

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket.

betöltés...