A férfi látja, hogy az autó ide-oda csúszkál az autópályán – fékez, amikor valami hihetetlent lát az első ülésen

Hétfő éjszaka volt és a 41 éves Manfred a Münich környéki autópályán volt, amikor felfigyelt valamire.

Egy Tesla típusú autót vezetett és egy Volkswagen volt előtte, ami néha gyorsított, néha lassított. Amikor a 41 éves férfi az autó mellé ért, megértette mi történik.

A vezető, egy 47 éves férfi, feje szinte már a kormányon volt, az autó pedig csak ment előre.

Ekkor Manfred egy nagyon bátor dolgot tett.

“A vezető be volt kötve, teste élettelenül hajolt előre, feje és karjai puhán lógtak.” -mondta Manfred.

Valahogy meg kellett állítanom az autót.”

Manfred megelőzte őt az autójával és sikerült leszorítani az út szélére a kocsit majd végül mindkét autó megállt. Mikor végre mindkét autó teljesen megállt, Manfred azonnal odarohant a férfi kocsijához, hogy megnézze mi van vele.

“Éreztem, hogy dobog a szíve, lefektettem a földre hogy a szájából kibuggyanó hab ki tudjon folyni.” -mondta  a férfi.

Nem sokkal később több autós is megállt, és segítséget hívtak. A kórházi vizsgálatok után kiderült, hogy a férfi szívinfarktust kapott, de Manfred bátor mentőakciójának köszönhetően túlélte azt.

De a történetnek itt még nincs vége.

Manfrednek azonban sokba került ez a hősies akció, Tesla típusú autója komoly károkat szenvedett, melynek javítási költségei 9000 euróra rúgtak. A férfi nem volt benne biztos, hogy a biztosító kifizeti a kárt, de biztos volt abban, hogy helyesen cselekedett.

Manfred bátor hősiessége a nemzetközi média tudomására, majd később a Tesla alapítójához és tulajdonosához, Elon Musk-hoz is eljutott. Úgy döntött megjutalmazza ezt a bátor német férfit és ezt írta a Twitteren:

“Gratulálunk a Tesla tulajdonosának, aki saját autóját feláldozva megmentette egy eszméletlen ember életét. Ezért cserébe a Tesla vállalja az autó javításának teljes költségét.”

Végül is minden jól végződött, mi pedig szeretnénk megosztani Manfred történetét. Kérjük ossza meg Ön is, hogy még többel olvashassák ezt.

betöltés...