Bizarr dolgok, amik a halálunk után történnek a testünkkel

Némelyik kínos, némelyik különleges.

Bizarr események a halálunk után

A legtöbben nem foglalkoznak azzal, mi lesz velük a haláluk után, hiszen már úgyis mindegy. Szerintünk mégis érdemes tudni a végzetes pillanatot követően elinduló folyamatokról. Az rd.com cikke alapján összeszedtük a legfontosabb történéseket.

1. Nyögsz

Furcsának tűnhet, de igaz, hogy halálod után is képes vagy hangokat kiadni. Ha valaki megnyomja például a mellkasodat, a testedből távozó gázok megbirizgálják a hangszálakat a torkodban, aminek következménye a nyögő, morgó hang.

2. Szellentesz

Ha már a hangoknál tartunk…igen, elég méltatlan dolog, de mivel a baktériumok elkezdenek bomlani a belekben, a végeredmény légneműsödve távozik a test bizonyos nyílásából.

2. A ráncaid eltűnnek

Egész életünkben azért küzdünk, hogy eltűnjenek a ráncaink, és tessék: csak meg kell halni hozzá. Viccet félretéve, miután elhunytunk, az arcizmaink kisimulnak, ezzel együtt pedig a ráncaink is kereket oldanak.

4. Lehűlsz

Halálod után a testhőmérsékleted folyamatosan csökken, óránként kb. 1,6 fokkal, míg végül egészen le nem hűlsz.

5. Mozogsz

Nem, nem leszel emberi húsra éhes zombi, de tény, hogy az izmaid pár órával az utolsó utazás megkezdése előtt még mozoghatnak, rángatózhatnak. Ez számodra már nem oszt, nem szoroz, ellenben annak, aki a közeledben van, picit félelmetes lehet.

6. Kellemetlen lesz a szagod

Halálod után 2-3 nappal már kifejezetten kellemetlen szagú lesz a tested, köszönhetően két anyagnak – putrescine és cadaverine -, amelyek bomlás közben szabadulnak fel.

7. Megmerevedsz

Nem azonnal, de mondjuk 12 órával a halálod után eléggé megmerevedik a tested. A kemény állapot azonban nem tart sokáig, egy kis idő múlva újra ellazulunk a szakértők szerint.

8. Megváltozik a szemed színe

A legtöbb ember nyitott szemmel távozik erről a világról, így amikor a szemfehérje elkezd kiszáradni, kék, esetleg szürkés színűre változik át. A szakemberek sok esetben meg sem tudják mondani, milyen volt az elhunyt eredeti szemszíne.

9. Élsz

Míg egyes testrészeid, szerveid megszűnnek működni a halálod pillanatában, addig a szemeid, a szíved, a csontod és a bőröd még 15 órával később is alkalmas a transzplantációra.

betöltés...